Home > Electric > Divers > Extreme E: bis voor Johan Kristoffersson en Molly Taylor in Senegal

Extreme E: bis voor Johan Kristoffersson en Molly Taylor in Senegal

De tweede manche van de Extreme E, in de duinen rond het Lac Rose aan het strand van Senegal, zag wedstrijden die iets dichter bij elkaar lagen dan in Saoedi-Arabië. Opnieuw, een leuk evenement dat erg “af” was.

foto: ©extreme-e/media

De kwalificaties hadden de deelnemers al verdeeld in twee groepen van drie waarbij elk van de rijders zijn stint diende af te werken, alle mannen en alle vrouwen… Van deze zes wagens gaan er drie naar de finale. Bij de les zitten van bij het vallen van de vlag was dus de boodschap.

In de eerste halve finale was er een bliksemstart voor Ekström met de Abt Cupra machine. Achter hem liet Kristoffersson (RXR Rosberg) zijn rallycross ervaring spreken en drumde Loeb (X44 Hamilton) opzij. Het pelotonnetje bleef kort bij elkaar tot de rijderswissel waarbij de vrouwen de stint mochten afwerken. Jutta Kleinschmidt kreeg de Abt Cupra niet goed weg en dat bezegelde haar lot. Molly Taylor (RXR) met de zege en Cristina Guttériez (X44) gingen door naar de finale.

Timmy Hansen en de Zweedse Ahlin-Kottulinsky reden de JBXE, de Jenson Button wagen, redelijk onbedreigd naar de winst in de tweede halve finale. Achter hen spande het er wel om tussen Bennet (Xite) en Chadwick (Veloce). Er was na de wissel een gespierd maneuver nodig van Sarrazin in de Veloce wagen om de Xite van Gianpaolo Zonca uiteindelijk uit de weg te zetten en de laatste plaats in de finale te redden.

Een nieuwe zege voor Johansson en Taylor

In de finale nam Molly Taylor (RXR) de beste start, liet zich niet opzijzetten door een opdringende Guttériez (X44) en schoof de Hamilton bolide opzij. Ahlin-Kottulinky zette ondertussen de JBXE wagen aan de kant met een gebroken ophanging terwijl ook de X44 machine stopte langs de kant. Taylor leverde de RXR in bij de rijderswissel voor de Veloce van Sarrzin, net op het moment dat de wedstrijdleiding de rode vlag bovenhaalde om de gestrande wagens te takelen. Bij de herstart mocht Jamie Chadwick (Veloce) het dan opnemen tegen Kristoffersson (RXR). Een beetje een verloren zaak op voorhand voor de jonge Britse, die weinig kans had tegen de rallycross wereldkampioen.

Een zege dus voor Taylor-Kristoffersson en Rosberg Xtreme Racing, voor Chadwick-Sarrazin (Veloce) en dan toch nog Kottulinky en Hansen op de JBXE. Voor het Zweeds-Australische duo is het al de tweede zege. Het betekent dat Taylor en Kristoffersson de leiding hebben in het kampioenschap met 71 punten, voor Loeb en Guttiérez met 57 punten.

De volgende afspraak wordt de Arctic X Prix, in Kangerlussuaq op Groenland, 28 en 29 augustus.

error: Alert: Content is protected !!