Home > Electric > Formule e > FE Monaco: Jaguar topt vrije trainingen

FE Monaco: Jaguar topt vrije trainingen

Het is een zonnige dag in Monaco en voor het eerst in de geschiedenis van de Formula E wordt er gereden over het volledige circuit. Gezien er geen shakedown is in Monaco, proberen de teams alles op alles te zetten om het uiterste te halen uit de vrije trainingen en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en race. Elke ronde die ze nu reden, kan het verschil maken tussen het podium of eindigen achteraan het veld.

De snelste tijd deze ochtend tijdens de eerste en tweede vrije trainingen was voor Jaguar. Het was Sam bird die dit tijdens de eerste sessie deed met 1:32.220. Zijn teamgenoot, Mitch Evans, was slechts 0.033 seconden langzamer. Ook de tijden van de andere rijders liggen dicht bijeen met slechts 1 seconde verschil tussen de top vijftien. De training werd kortstondig onderbroken, nadat Sérgio Sette Câmara (Dragon) stilviel bij La Rascasse. De derde snelste ronde van deze sessie werd vastgelegd door Robin Frijns (Envision Virgin). Stoffel Vandoorne (Mercedes) zette hier een elfde tijd neer.

Jaguar bleef ook domineren tijdens de tweede vrije trainingen. Deze keer wisselden Bird en Evans van plek en was het die laatste die de zijn tijd verbeterde naar 1:31.118. António Félix da Costa (DS Techeetah) zette de derde snelste tijd neer met 1:31.359. Onze landgenoot staat hier vijftiende.

De kwalificatie en superpole worden straks om 12 uur gereden. De race volgt dan om 16u04.

You may also like
FE Mexico: Porsche vecht diskwalificatie van zaterdag aan
FE Mexico: Edoardo Mortara overtuigd in Mexico
FE Mexico: Rowland op pole
FE Mexico: de Vries snelste tijdens derde vrije trainingen
error: Alert: Content is protected !!