Home > #Hoofdnieuws > FE Monaco: da Costa start vanop pole

FE Monaco: da Costa start vanop pole

António Félix da Costa (DS Techeetah) zette tijdens de superpole de snelste ronde neer en mag zo starten vanop de eerste plek. De voorste rij wordt aangevuld door Robin Frijns (Envision Virgin). Plaats drie en vier zijn voor Mitch Evans (Jaguar) en Jean-Éric Vergne (DS Techeetah). De snelheid ligt hoog hier in Monaco en dat belooft voor het nodige spektakel te zorgen.

Net voor het einde van de sessie, werd deze even rood afgevlagd. Sérgio Sette Câmara (Dragon) verloor in de laatste bocht de controle over zijn stuur en ging met de achterkant van zijn wagen de muur in. Sébastien Buemi (Nissan) en Tom Blomqvist (NIO333) hadden hun kwalificatieronde nog niet vervolledigd en kregen een herkansing. De rijders mogen startten vanop de dertiende en eenentwintigste plek.

Tijdens de superpole was het Oliver Rowland (Nissan) die als eerste het track mocht opzoeken. De rijder zat door de rode vlag van Câmara nog niet in de wagen en had maar 40 seconden om zich klaar te maken. Het licht aan het einde van de pitstraat sprong net op rood toen de Brit hier aankwam. Zijn tijd was dus al geschrapt nog voor hij aan zijn ronde begon. Hij start vanop de zesde plaats.

Mindere kwalificatie voor Mercedes

Onze landgenoot, Stoffel Vandoorne (Mercedes) mag starten vanop de vijftiende plek. Hij startte in groep één, door zijn hoge plaats in we WK-stand, en had hierdoor minder voordeel van de beter wordende trackcondities. Zijn teamgenoot, Nyck de Vries, zal helemaal achteraan de grid starten. De Nederlander maakte een klein sprongetje en raakte hierbij de knop die de verschillende standen bedient aan. Hierdoor kwam hij in de normale race-modus van 200 kWh terecht in plaats van de 250 kWh waarmee gereden wordt tijdens de kwalificatie. Gezien het 30 seconden duurt vooraleer de wagen terug de kwalificatie-modus kan starten, was het over en uit voor de Vries.

Voorlopige startopstelling
 1. António Félix da Costa (DS Techeetah)
 2. Robin Frijns (Envision Virgin)
 3. Mitch Evans (Jaguar)
 4. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah)
 5. Maximilian Günther (BMW)
 6. Oliver Rowland (Nissan)
 7. Nick Cassidy (Envision Virgin)
 8. Pascal Wehrlein (Porsche)
 9. Alex Lynn (Mahindra)
 10. René Rast (Audi)
 11. Alexander Sims (Mahindra)
 12. Norman Nato (Venturi)
 13. Sébastien Buemi (Nissan)
 14. Jake Dennis (BMW)
 15. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
 16. Sam Bird (Jaguar)
 17. Lucas di Grassi (Audi)
 18. Edoardo Mortara (Venturi)
 19. André Lotterer (Porsche)
 20. Nico Müller (Dragon)
 21. Tom Blomqvist (NIO333)
 22. Oliver Turvey (NIO333)
 23. Sérgio Sette Câmara (Dragon) – niet gekwalificeerd
 24. Nyck de Vries (Mercedes) – 40 plaatsen grid straf

De race start om 16u04.

You may also like
FE Mexico: Porsche vecht diskwalificatie van zaterdag aan
FE Mexico: Edoardo Mortara overtuigd in Mexico
FE Mexico: Rowland op pole
FE Mexico: de Vries snelste tijdens derde vrije trainingen
error: Alert: Content is protected !!