Home > #Hoofdnieuws > Belcar NRF: Gilles Magnus houdt Sam Dejonghe nipt af in strijd voor pole

Belcar NRF: Gilles Magnus houdt Sam Dejonghe nipt af in strijd voor pole

Gilles Magnus liet in Zolder zien waarom hij tot de Belgische talenten in de autosport gerekend wordt. De Antwerpse WTCR-rijder pakte in de eerste kwalificatie van het Belcar-seizoen 2021, zonder normtijd, de polepositie in een stevige 1.26.122, net iets sneller dan zijn stadsgenoot Sam Dejonghe. Russell Racing start dus morgen voor Deldiche Racing, uiteraard beide in een Norma M20FC.

Foto: © WTCR

Het was verfrissend, een kwalificatiesessie zonder normtijd, echt racen heet dat dan. Magnus en Dejonghe hadden het spelletje door en reden beide ‘een lage 26’, snel op een wat vochtig Limburgs asfalt. Achter hen pakte T2 Racing de tweede startrij, voor de regerende kampioenen in de divisie voor de CN-prototypes, de Norma van vader en zoon Longin en Christoff Corten.

Bij de GT-wagens was de polepositie nipt voor de Totaalplan Lamborghini van Cedric Wauters en Jarno D’Hauw, voor de Porsche 992 GT3 Cup van de familie Redant. Red Ant Racing mocht zich ook best of the rest noemen met Sven Van Laere, Davy Vankerkhove en Sem Geerts in Porsche Cayman.

error: Alert: Content is protected !!