Home > Historic > Events > Ardenne Roads: met GT’70 special

Ardenne Roads: met GT’70 special

Omdat ze hun hoofdevenement, de Ardenne Roads, op een hoog niveau willen houden, besliste Trajectoire, de organisatie geleid door Jean-François Devillers, om te innoveren en te differentiëren. En zo komt er dus, de dag na de regularity wedstrijd gehouden op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli, een GT Tour die exclusief is voorbehouden aan de Gran Turismo wagens uit de jaren 70 en het begin van de jaren 80.

Die GT Tour wordt georganiseerd op zondag 4 juli. De start van de Ardenne Roads GT’70 zal eveneens gegeven worden aan het Kasteel van Jemeppe in Hargimont, op het grondgebied van Marche-en-Famenne in de provincie Luxemburg. Er is slechts één devies: Back to the Seventies!

De jaren 70 leverden ons onvergetelijke herinneringen”, legt Jean-François Devillers uit. “Het is het decennium bij uitstek dat staat voor de vrijheid, waarvan het vaandel hoog werd gezwaaid op Woodstock. Er waren de vredesbeweging en de hippie mode maar tevens de doorbraak van het design, dat overal opdook, zowel in de bouw als in de auto-industrie. Gedaan met de vloeiende welvingen uit de sixties. Er werd plaats gemaakt voor strakkere lijnen. Onder de motorkap van de Gran Turismo wagens werden de V8 motoren de nieuwe norm. Al enkele jaren nu hadden we dit concept in gedachten. Dit jaar achtten we het geschikte moment om deze dag, die een hommage is aan de eigenaren van deze fantastische GT’s die hun stempel drukten op de jaren 70 en het begin van de jaren 80, eindelijk op punt te stellen.

Het is een periode die staat voor iconische modellen als de Lotus Esprit, de Lamborghini Countach en Espada, de Ferrari 308, 512 BB en Daytona, de Porsche 928, Aston Martin DBS, Alfa Romeo Montréal, Alpine A310, de Citroën SM met zijn Maserati mechaniek, de De Tomaso Pantera, Jaguar JX-S, Ligier JS2, Iso Rivolta Grifo, Bizzarrini 5300 GT…enz. Prachtige, volbloed wagens die steeds meer begeerd worden door verzamelaars… “Het idee dat we vooropstellen is een rally zonder enige notie van tijden of snelheid, die sportiviteit koppelt aan autodesign van de jaren 70 en aan rijplezier. Dat alles binnen het kader van een dag die in het licht staat van lifestyle”, vervolgt Jean-François Devillers. “De start en de aankomst zullen gebeuren aan het kasteel van Jemeppe. Het traject zal 280 kilometer lang zijn en werd specifiek bedacht in functie van de wagens van dat tijdperk. De voorkeur ging dus uit naar snellere wegen, minder kronkelig en vooral…met minder putten. De dag zal draaien rond een Test Drive, die georganiseerd wordt op een privaat terrein en waar het mogelijk zal zijn om de paardenkrachten in alle veiligheid los te laten.

Er worden meerdere formules voorzien, met onder andere een nacht op het kasteel van Jemeppe, ontbijt inbegrepen, en een diner op zaterdagavond bovenop de deelname aan de rally voor twee personen. Alle bijkomende info kan u vinden op deze internetsite, speciaal voorbehouden voor het evenement: gt70.ardenneroads.be

error: Alert: Content is protected !!