Home > Electric > Formule e > FE Monaco: rijders aan het woord

FE Monaco: rijders aan het woord

Autosportwereld ging voor de actie dit weekend praten met enkele rijders over hun vooruitzichten voor dit weekend en hoe zij het kampioenschap tot nu toe ervaren hebben.

Robin Frijns (Envision Virgin): “Ik kijk heel erg uit naar dit weekend. Vorig weekend, tijdens de WEC in Spa, vielen de resultaten wat tegen, maar dit weekend is het een ander kampioenschap en hoop ik punten te scoren. De laattijdige aanpassingen van het circuit zijn wel een tegenvaller. In de simulaties hadden we de keuze tussen een snelle bocht en een trage bocht 1. Het team koos voor de snelle bocht, maar uiteindelijk wordt de trage gebruikt. Onze strategie zal dus nog wat aangepast moeten worden. Ik hoop vooral op een goede kwalificatie en zal blij zijn als ik in de top tien eindig”.

Nyck de Vries (Mercedes): “Ik ben blij bovenaan te staan in het kampioenschap, maar ik ben hier eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Wat voor mij belangrijk is, is dat we consistent kunnen rijden en zoveel mogelijk punten mogen scoren. We zijn nog net niet halverwege het kampioenschap achter de rug en er kan nog veel gebeuren. Ik hoop vooral dat het track zo weinig mogelijk evolueert tijdens de kwalificaties zodat ik zo hoog mogelijk kan starten”.

Pascal Wehrlein (Porsche): “We zijn bijna halverwege het kampioenschap en ik begin het team en de wagen beter en beter te kennen. Ik heb al hoog kunnen scoren dit seizoen en hoop dat hier in Monaco ook te kunnen doen. Het wordt een uitdaging om hier in de Monegaskische straten te rijden en energie management zal uitermate belangrijk worden”.

JéJean-Éric Vergne (DS Techeetah): “Ik ben blij hier in de straten van Monaco te mogen rijden op het volledige track. Het vorige, ingekorte, circuit werd te klein voor de FE, zeker nu we met 24 wagens strijden. Het wordt een echte uitdaging qua eneergie management. Ook Fairmont wordt een lastige. Ik vermoed dat we hier tijdens de openingsronde een opeenhoping van wagens zullen hebben. FE is altijd wat agressiever dan andere raceklassen en de kans dat iemand zijn voorvleugel hier zal kwijtraken is groot, maar zo kan je wagen nog sneller zijn. We hebben tot nu toe een moeilijk seizoen achter de rug. Ons doel is nu zo hoog mogelijk te scoren en daarna de wagen aan te pakken zodat we voluit kunnen gaan tijdens de tweede helft van het seizoen”.

You may also like
FE Mexico: Porsche vecht diskwalificatie van zaterdag aan
FE Mexico: Edoardo Mortara overtuigd in Mexico
FE Mexico: Rowland op pole
FE Mexico: de Vries snelste tijdens derde vrije trainingen
error: Alert: Content is protected !!