Home > #Hoofdnieuws > WRC: Neuville verbindt zich langer aan Hyundai

WRC: Neuville verbindt zich langer aan Hyundai

Hyundai Motorsport heeft nieuwe meerjarige contracten getekend met zijn huidige FIA ​​World Rally Championship-rijders Thierry Neuville en Ott Tänak, waardoor de Belg en Est ook na 2021 bij het team blijven.

Foto: © Hyundai Motorsport

De aankondiging bevestigt de bereidheid van de Koreaanse constructeur om in de komende toekomst voor de titel te blijven strijden in het WRC. Neuville – die momenteel tweede is in het rijderskampioenschap – heeft de afgelopen zeven jaar een fundamentele rol gespeeld bij de opbouw van het Hyundai Motorsport WRC-programma en heeft het team geholpen bij het bereiken van vele belangrijke mijlpalen vanaf de eerste overwinning in de Rally Deutschland in 2014 tot en met de twee opeenvolgende constructeurstitels in 2019 en 2020, met in totaal 13 overwinningen sinds zijn debuut bij het team.

Tänak trad in 2020 toe tot Hyundai Motorsport als wereldkampioen en scoorde één overwinning thuis in Estland en drie extra podia als onderdeel van het succes van het team en de tweede constructeurstitel in 2020. De Est won in 2021 uiteraard ook de Arctic Rally Finland in februari.

Door de rijders al in mei te bevestigen, kan het in Alzenau gevestigde team de ontwikkeling van de gloednieuwe wagen voor het hybride tijdperk van de WRC als team efficiënt uitvoeren. Het prototype, gebaseerd op de Hyundai i20 N-straatauto, zal in de nabije toekomst de testfase ingaan.

Thierry Neuville: “Het was mijn bedoeling om het avontuur in het World Rally Championship met Hyundai Motorsport voort te zetten en ik ben blij een meerjarig contract te kunnen tekenen met het team dat mijn tweede familie werd. Naast het feit dat ik me heel goed bij hen voel, hebben hun vastberadenheid en streven voor zeges me ervan overtuigd om de fantastische reis die we samen zijn begonnen, meer dan zeven jaar geleden voort te zetten. Hun aanpak en ambities voor de nieuwe uitdagingen die volgend jaar komen, met de nieuwe WRC-hybride regelgeving, zijn ook veelbelovend. Ik hou van rally’s en ik ben nog niet klaar om te stoppen! Ik droom er al van sinds ik een kind ben en dankzij Hyundai en mijn sterke motivatie, toewijding en vastberadenheid blijf ik mijn uiterste best doen!

Hoe lang het contract exact is, werd niet medegedeeld

error: Alert: Content is protected !!