Home > Electric > Formule e > Formula E: regelgeving energiereductie aangepast

Formula E: regelgeving energiereductie aangepast

Naar aanleiding van de energiethriller tijdens de eerste race in Valencia, hebben de FIA en Formula E beslist om de regelgeving omtrent de energiereductie na een safety car aan te passen. Op dit moment wordt er per minuut 1 kWh beschikbare stroom van de wagens afgetrokken, wanneer de safety car on track is. Om te vermijden dat situaties zoals in Valencia, waar meerdere rijders het einde van de race niet haalden, heeft de FE beslist om vanaf de 40ste minuut geen energiereducties meer uit te voeren. Hierdoor zouden de teams de laatste vijf minuten plus één ronde zeker nog genoeg stroom over hebben om de race uit te rijden. Meerdere teams hebben alvast aangegeven blij te zijn met deze beslissing om ervoor te zorgen dat de rijders echt kunnen racen.

You may also like
FE Mexico: Porsche vecht diskwalificatie van zaterdag aan
FE Mexico: Edoardo Mortara overtuigd in Mexico
FE Mexico: Rowland op pole
FE Mexico: de Vries snelste tijdens derde vrije trainingen
error: Alert: Content is protected !!