Home > #Hoofdnieuws > Super GT: een bijzondere zege voor Bertrand Baguette

Super GT: een bijzondere zege voor Bertrand Baguette

Na een felbevochten race kon onze landgenoot Bertrand Baguette, samen met zijn teamgenoot Koudai Tsukakoshi een mooie overwinning scoren in de “Fuji Golden Week Race”.

(foto: bertrandbaguette.media)

Voor Bertrand was het zijn vierde zege in de Japanse Super GT. Daardoor staat hij met Koudai nu op een tweede plaats in het klassement met 26 punten, achter de leiders Oshima en Yamashita, die 35 punten hebben.

Bertrand Baguette: “Wat een ongelooflijke race! Het was een dag die waarin heel wat emoties werden doorlopen. Het ws geweldig om deze race van 500 kilometer te winnen, over 110 ronden om precies te zijn. Het lot was ons goedgezind dit weekend. Er was een “Full Course Yellow” op het moment dat ik aan mijn stint begon. Daar heb ik alle voordeel uit gehaald door naar de leiding te gaan en het gat te slaan met de achtervolgers. Daarna leverde Koudai fantastisch werk. Hij verdedigde zich goed in het laatste deel van de wedstrijd. Hij werd stevig onder druk gezet en hij lukte erin om onze voorsprong perfect te beheren. Dit is een bijzondere zege en het laat ons toe naar de tweede plaats in het kampioenschap te klimmen. Dat belooft dus voor het vervolg van het kampioenschap. Ik kan haast niet wachten om aan de start te staan van de 300 kilometer van Suzuka aan het einde van de maand.

error: Alert: Content is protected !!