Home > Circuit > RIP Bobby Unser

RIP Bobby Unser

Zondag heeft Bobby Unser ons verlaten. In Europa was hij misschien minder gekend maar in de States hoort hij tot de legendes van de autosport. Bobby, geboren in 1934, begon vroeg met racen en werd na zijn legerdienst in 1955 voltijds rijder. Het was vooral op de ovaal van Indianapolis dat hij schitterde. Bobby Unser hoort tot een klein clubje van slechts tien rijders die de beroemde Indianapolis 500 drie keer wist te winnen. De laatste keer lukte hem dat in 1981 na een felle strijd met Mario Andretti, zowel op de piste als op het groen van de tafel van de sportcommissie. Het werd Unser’s 35ste en laatste zege. Na zijn racecarriére werd hij sportverslaggever, o.a. voor NBC. Hij is tevens de pater familias van een racedynastie in de States met ook broer Al Unser Senior, die de Indy 500 liefst vier keer zou gaan winnen (!) en neefje Al Unser Junior, die twee keer van de zegemelk mocht proeven op Indianapolis. Bobby Unser stierf thuis een natuurlijke dood. Hij werd 87 jaar oud.

(foto: SarahStierch onder cc-by-4.0 op https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40647659)

error: Alert: Content is protected !!