Home > #Hoofdnieuws > Porsche en Penske samen in FIA WEC en IMSA

Porsche en Penske samen in FIA WEC en IMSA

Porsche en Penske gaan samenwerken voor zowel IMSA als het FIA WEC, dat hebben beide partijen bekend gemaakt en dat uiteraard met de nieuwe LMDh-prototype die vanaf 2023 in competitie zal uitkomen.

Foto’s: © Porsche

We zijn verheugd dat we Team Penske zover hebben gekregen om dit partnerschap aan te gaan“, vertelt Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG. “Voor het eerst in de geschiedenis van Porsche Motorsport zal ons bedrijf een wereldwijd team hebben dat deelneemt aan ‘s werelds twee grootste endurancewedstrijden. Daartoe zullen we teamstructuren opzetten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Dit moet ons toelaten te strijden voor de algemene overwinningen in Le Mans, Daytona en Sebring.

Het is onze bedoeling om het nieuwe tijdperk te ondersteunen en vorm te geven met onze LMDh-prototypes“, benadrukt Dr. Michael Steiner, bestuurslid voor onderzoek en ontwikkeling. “We houden niet alleen de vingers gekruist voor de vier fabrieksauto’s die we in totaal hebben, maar ook voor onze klantenteams. De nieuwe LMDh-prototype zal al in het seizoen 2023 als klantenauto in beide series worden ingezet. Partnerteams zullen onze volledige steun krijgen. Alle inzichten die we uit onze fabrieksinspanningen halen, zullen ook met hen worden gedeeld.

Porsche en Penske delen een bewezen staat van dienst. Deze samenwerking had van 2006 tot 2008 een blijvende impact op de toenmalige American Le Mans Series”, zegt Fritz Enzinger, hoofd van Porsche Motorsport, opgetogen over de hernieuwde samenwerking met Penske. “Team Penske heeft naam gemaakt met een bijna ongeëvenaard succesverhaal in de autosport. In de lange lijst van overwinningen tot nu toe ontbreekt echter Le Mans. Ik hoop dat we dit succes eindelijk kunnen behalen. Dat zou dan de 20e overwinning van Porsche betekenen op de Sarthe – een droom die uitkomt.

Met de Porsche RS Spyder heeft Team Penske tussen 2006 en 2008 drie jaar achter elkaar alle titels in de LMP2-klasse veroverd en de snellere LMP1-prototypes meerdere keren verslagen. In de jaren 70 was het in de VS gevestigde team al buitengewoon succesvol met de legendarische Porsche 917/30 in de Can-Am-serie.

error: Alert: Content is protected !!