Home > #Hoofdnieuws > GT World Sprint Cup: 27 wagens met 7 Belgen aan de start in Magny-Cours

GT World Sprint Cup: 27 wagens met 7 Belgen aan de start in Magny-Cours

Dit weekend wordt in Magny-Cours de opener van het GT World Europe Sprint Cup gereden. Er zijn 27 wagens verdeeld over acht merken ingeschreven voor het kampioenschap. Zeven Belgische rijders zullen dit weekend van start gaan in de Sprint Cup.

Foto:©GT World

Dries Vanthoor en Charles Weerts zullen dit jaar hun titel verdedigen in de Sprint Cup. Het Belgische duo gaat met team WRT racen, met uiteraard een Audi. Het Belgische team zet dit jaar trouwens drie Audi R8 LMS GT3’s in. Ook Frederic Vervisch zal met een Audi aan de start staan. De Belg komt met de Fransman Aurelien Panis voor Sainteloc Racing uit.

Louis Machiels zal er in Frankrijk ook bij zijn. Hij staat met een Ferrari 488 GT3 van AF Course aan de start. Een vijfde Belg in de startlijst is Adrien De Leener. Hij staat met de Duitser Christian Engelhart voor Dinamic Motorsport aan de start. Het duo zal met een Porsche 911 GT3-R rijden. Bij het Franse CMR vinden we nog twee Belgen: Ulysse De Pauw en Benjamin Lessennes. Zij zullen met een Bentley Continental GT3 racen, al doen ze dat niet samen. Stéphane Richelmi zal Benjamin vergezellen en Pierre-Alexandre Jean zal in de andere Bentley rijden met Ulysse.

Er staat dit jaar een ongelooflijk strek deelnemersveld aan de start. De Belgische titelverdedigers zijn niet de enige favorieten. Kelvin van der Linde en Benjamin Goethe, die ook voor WRT rijden, vormen een sterk duo. Dat was in Monza tijdens de Endurance Cup al te zien. Daarnaast zijn ook Frédéric Vervisch en Aurélien Panis grote kanshebbers.

Het is ook uitkijken naar de terugkeer van McLaren onder het talentvolle Jota team, zij zetten Ben Barnicoat en Oliver Wilkinson in. De ervaren Albert Costa en Norbert Siedler in de Lamborghini van Emil Frey Racing mag je ook zeker niet onderschatten. Ook de jonge garde van het team mogen we in het oog houden: Jack Aitken en Konsta Lappalainen. Ook de Mercedes moet in de gaten gehouden worden na de prestaties van vorig jaar in Magny-Cours. De regerende algemene kampioen Timur Boguslavskiy zal met Raffaele Marciello in de Mercedes-AMG GT3 aan de start staan.

Vrijdag om 21u55 wordt de pre-kwalificatie gereden, op zaterdag om 17u05 volgt de de kwalificatiesessie voor de zaterdagrace om 22u25. Op zondagmorgen zal de tweede kwalificatiesessie doorgaan, om 14u40 zal de tweede race gereden worden.

error: Alert: Content is protected !!