Home > Circuit > FIA F3: aftrap op Barcelona voor Amaury Cordeel

FIA F3: aftrap op Barcelona voor Amaury Cordeel

Op Barcelona gaat volgend weekend de FIA Formule 3 van start, zoals steeds in het randprogramma van de Formule 1. Met Amaury Cordeel hebben we welgeteld één Belg aan de start. Zijn opdracht zal niet eenvoudig worden want het FIA F3 veld ziet er uitzonderlijk sterk uit!

foto: ©Dutch Photo Agency

Er is een nieuw format voor het weekend, waarin nu drie races per weekend worden afgewerkt. Dat zal zeker zijn invloed hebben op de algehele planning en taktiek voor de races. En dan is er nog dat de FIA F3 de verzamelplaats is geworden van een schare aan rijders die hun sporen al meer dan verdiend hebben in andere categorieën. Een plaatsje in de Formule 2, de wachtkamer van de F1, of, wie weet, rechtstreeks doorstoten naar de koningsklasse is de prijs die hen wacht.

Alles begint natuurlijk met de keuze van een ervaren en sterk team, en dan dringen enkele namen zich toch op. Prema bijvoorbeeld. In de filiére van Ferrari en vorig seizoen de kampioenen. Dit seizoen komen ze met een homogeen team: Arthur Leclerc, F3 Regional vicekampioen en broertje van, Dennis Hauger (voormalige kampioen F4 Italië) en de nooit te onderschatten Oliver Caldwell. Tegenstanders zijn een sterk ART team met Frederik Vesti, de Deen die zich wel heel goed aanpaste aan het leven in de F3, de ervaren Rus Alexander Smolyar en Juan-Manuel Correa, die zijn terugkeer maakt uit revalidatie na de “Hubert” horrorcrash op Spa van 2018 in de F2. Maar ook Hitech oogt solide met Duits F4 vicekampioen Jak Crawford, Frans F4 kampioen Ayumu Isawa en de beloftevolle Tsjechische tiener Roman Stanek.

Maar de verrassing zou wel eens uit de Nederlandse hoek kunnen komen, met MP Motorsport, die zich de diensten verzekerden van Renault Eurocup-kampioen Victor Martins en zijn vicekampioen Caio Collet, bijgestaan door de talentvolle Nederlander Tijmen Van der Helm.

Wat met Amaury Cordeel?

Wel dat is nu het hele verhaal. Een Martins, Collet, Vesti, Crawford en al de anderen, we kunnen ze enkel aanstippen als mogelijke titelkandidaten. Maar dan vergeten we nog Brits F3 kampioen Kaylen Frederick, de Deen Oliver Rasmussen, de aanstormende Franse talenten Pierre-Louis Chovet en Richard De Gerus en … een hele resem aan talenten die aanspraak kunnen maken op ereplaatsen, podia, zeges en wie weet, zelfs een titel.

En in dat peloton moet Amaury Cordeel zich staande houden. In het Spaanse Campos Racing, met naast zich de taaie Italiaan Lorenzo Colombo, helemaal in verve eind vorig seizoen in de Eurocup, en de Hongaar Laslo Toth. Die zou geen bedreiging moeten vormen want Toth zagen we in de Eurocup vooral in incidenten en spins.

error: Alert: Content is protected !!