Home > #Hoofdnieuws > Magny-Cours staat voor een druk raceweekend

Magny-Cours staat voor een druk raceweekend

Dit weekend staat het circuit van Magny-Cours voor een druk weekend. Er worden negen raceseries gereden op drie dagen tijd. Het hoofdevenement van het weekend is de tweede ronde van de GT World Challenge Europe. Daarnaast worden diverse Franse kampioenschappen gereden.

Foto: ©FFSA

Door het enorm drukke programma worden verschillende testsessies ‘s nachts afgewerkt. De eerste manche van de Sprint Cup in GT World wordt om 22u30 gereden. Daar staan zeven landgenoten aan de start waaronder de titelverdedigers Dries Vanthoor en Charles Weert. De tweede race wordt op zondag om 14u35 gereden.

Naast GT World wordt het Franse GT-kampioenschap, het Franse Formule 4-kampioenschap, het Franse toeringkampioenschap en de Franse Porsche Carrera Cup gereden. Ook de Clio Cup Europe, de Mitjet International en de Funyo Sprint Cup. We mogen natuurlijk ook niet de Alpine Elf Europa Cup vergeten. Dit weekend zal de tweede manche van de merkencup gereden worden. Onze landgenoot Ugo de Wilde won in Nogaro de eerste ronde van het kampioenschap.

error: Alert: Content is protected !!