Home > Circuit > Ferrari Challenge Europe: perfect weekend voor Gatting

Ferrari Challenge Europe: perfect weekend voor Gatting

Dit weekend werd de tweede ronde van de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli gereden in Oostenrijk. De Ferrari’s reden in Spielberg een aantal spectaculaire races.

Foto: ©Ferrari Challenge

  • Trofeo Pirelli – Michelle Gatting (Iron Lynx) won alle beschikbare punten met twee overwinningen, twee pole positions en twee snelste ronden. Daarmee haalde ze alle mogelijke punten en zet ze haarzelf stevig aan de top van het klassement. John Wartique (FML – D2P) en Luka Nurmi (Formula Racing) probeerden de Deense rijdster uit te dagen, maar moesten genoegen nemen een podiumplek in beide races.
  • Trofeo Pirelli Am – Sergio Paulet (Santogal Madrid – MST Team) en Christian Brunsborg (Formula Racing) gingen verder waar ze in Monza gebleven waren. In de twee races in Spielberg wisselden ze de eerste en tweede plaats af met elkaar. Hugo Delacour en Marco Pulcini reden elk naar een derde plaats dit weekend.
  • Coppa Shell – Christian Kinch (Formula Racing) haalde op zondag een historische overwinning na elf seizoenen en 96 deelnames aan de merkencup. Axel Sartingen (Lueg Sportivo) zegevierde in race 1, terwijl Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) tweemaal tweede werd en James Weiland (Rossocorsa) zich tweemaal terugvocht naar de derde plaats.
  • Coppa Shell Am – De Zweedse rijder Joakim Olander nam dit weekend twee overwinningen, een pole en een snelste ronde. Daarmee staat hij bovenaan het klassement met één punt voorsprong op Giuseppe Ramelli (Rossocorsa – Pellin Racing), die Spielberg verlaat met een tweede plaats in race-1 en uitviel in race-2. Op zaterdag stond Belg Laurent De Meeus (HR Owen – FF Corse) na dertig zwaarbevochten minuten ook weer op het podium.
error: Alert: Content is protected !!