Home > Circuit > DTM 2021: laatste officiële testen in Lausitz

DTM 2021: laatste officiële testen in Lausitz

Het aftellen voor de DTM-seizoensopener van 2021 op Monza in juni is begonnen. Van dinsdag tot donderdag zullen bijna alle 20 rijders de laatste officiële testen in Lausitz afwerken.

Foto: ©DTM

Ferrari-Team AF Corse neemt voor het eerst deel aan de test met alle drie de Red Bull-rijders. Nick Cassidy maakt zijn debuut als DTM-coureur bij het team samen met Alex Albon. “DTM is een fantastisch kampioenschap. Ik kijk ernaar uit om tussen deze grote rijders en geweldige fabrikanten te rijden“, aldus de 19-jarige Cassidy.

Sophia Flörsch, de eerste vrouw die sinds 2012 in de DTM racet, kijkt uit naar haar nieuwe auto, want op Hockenheim reed ze nog in een testauto. “Als de nieuwe R8 goed loopt, wordt het mijn grote liefde”, zegt de 20-jarige die zal rijden in een Audi R8 LMS van ABT Sportsline. “In vergelijking met de Formule 3 moet ik mijn agressiviteit met het gaspedaal en het stuur nog beperken”

Met Esteban Muth hebben we voor het eerst sinds 2017 nog eens een Belg in DTM. Muth komt uit voor T3 motorsport powered by Mücke met een Lamborghini Huracan GT3. De amper 19-jarige Belg aan autosportwereld.be: “Ik ben heel vereerd om aan DTM deel te nemen, het is jongensdroom die uitkomt. Ik ga race per race kijken en altijd alles geven en proberen progressie te maken om in de tweede helft van het seizoen naar voor te schuiven. Ik ben blij dat mensen in mij zijn blijven geloven en dat dit concreet is geworden.”

error: Alert: Content is protected !!