Home > VAS > Slalom > VAS: geen Slalom van Kuurne

VAS: geen Slalom van Kuurne

Het lijkt ondertussen al eeuwen geleden dat er nog eens slalom werd gereden. Alle hoop was gevestigd op de slalom van Kuurne, voorzien op 9 mei.

(foto: archief wb)

Tot vrijdagavond hadden we nog even de hoop, want van de gemeenste Kuurne hadden we de toelating”, liet Hemicuda voorzitter Jan Verschaeve ons vanmiddag nog weten. “Maar we werden teruggefloten door de politiezone. Amateursporten zijn nog steeds verboden en dus, neen, er komt volgende week geen slalom van Kuurne.

De bevoegde instanties lieten ons weten over een Omzendbrief te beschikken die vrij duidelijk is. De gemeente Kuurne, die ons ten volle steunt bij de organisatie van de Slalom, had het veiligheidsplan al geruime tijd goedgekeurd, het was nu alleen nog wachten op een positief signaal van hogerhand. Het zou de eerste slalom van het seizoen 2021 zijn geworden en dat was te zien aan de lange lijst met voorlopig ingeschreven piloten. Sowieso zou het een organisatie zonder toeschouwers geworden zijn. Omdat zowel wijzelf als de piloten toch een minimum aan voorbereidingstijd nodig hebben, wilden we niet langer wachten om de beslissing te nemen“, verduidelijkte veiligheidsverantwoordelijke Steve Verschaeve verder via sociale media.

De eerste VAS proef op de kalender blijft vooralsnog de Rally van Wervik, die eind juni staat gepland.

error: Alert: Content is protected !!