Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Wereldkampioen Kristoffersson wint op dag twee

RallyX Nordic: Wereldkampioen Kristoffersson wint op dag twee

In het Deense Nysum werd vandaag het tweede deel van het openingsweekend van RallyX Nordic afgewerkt op de Nysumbanen. Zoals we eerder meegaven schreef ook onze landgenoot Enzo Ide zich in voor een heel seizoen in dit Scandinavische kampioenschap rallycross, en dat aan het stuur van een Audi S1 Supercar binnen het team van JC Raceteknik.

foto’s : © Rainer Welzel/RX-media

Deze tweede dag van de double header verliep onder veel betere weersomstandigheden dan de editie op zaterdag. Het weer was zelfs zovéél beter dat ook het stof een rol zou spelen later op de dag.

Van de vijf klassen waarin voor de titel wordt gestreden is uiteraard die van de koninginneklasse Supercars de meest tot de verbeelding sprekende. Waar op zaterdag de Jamaicaan Fraser McConnell met zijn overwinning nog vriend en vijand verraste was het ditmaal wereldkampioen Johan Kristoffersson die orde op zaken stelde door de overwinning mee naar Zweden te nemen. Kristoffersson kreeg met zijn VW Polo nochtans de winst op een presenteerblaadje aangeboden. In de eerste reeks lukte hij nog de beste tijd maar in heat twee viel die eer te beurt aan de Deen Ulrik Linnemann die ondanks drie werkende schokdempers onder de Ford Fiesta met een honderdste Kristoffersson te snel af was. De derde en laatste reeksoverwinning ging naar Andreas Carlsson met zijn Renault Clio. De daaropvolgende halve finales werden respectievelijk gewonnen door Kristoffersson en Ide’s teamgenoot Sondre Evjen. Vervolgens stonden in de finale Kristoffersson en McConnell vooraan, maar Kristoffersson liet zich niet verschalken en leidde van start tot finish. Kristoffersson voert nu met 56 punten ook de stand aan, dat zijn er vijf meer dan Sondre Evjen.

En Ide dan? Die beleefde een moeilijke dag. Hoewel, de dag begon prima met een derde tijd in de eerste reeks. Maar daarna verliep het moeizamer. We kregen een reactie van Enzo Ide zelf over de heats : “In de eerste heat was de start voor Philip Gehrman met zijn Polo en toen bleek dat de radio niet werkte net als op zaterdag tijdens de halve finale besloot ik al snel te jokeren, want ik voelde dat ik meer snelheid had. Dat bleek de goeie keuze. In de volgende reeks reed ik achter deelnemers als Johan Kristoffersson en moest ik in de remmen bij de sectie onder de brug. Het zicht was nul door het stof dat daar bleef hangen en met een snelheid van 180 km per uur was het niet aangewezen iets te riskeren (dat euvel werd ook door McConnell aangehaald, nvdr). Dat resulteerde in een zesde tijd. In de derde en laatste reeks had ik een prima start en dan rijdt de Deen Dennis Römer met zijn VW Scirocco in de start achteraan tegen de mijn Audi, weg goeie tijd uiteraard.” En Enzo Ide moest daarna in zijn halve finale de kelk tot op de bodem ledigen. In de start werd de Audi stevig tegen de kant geduwd door de VW Polo van Lars Andersson en even later kreeg die Andersson een duw terug. Beide rijders kregen daarvoor nog de zwarte vlag toebedeeld en zo zat er dan ook vandaag geen finale in voor de Belg. Ide staat zesde in de tussenstand van RallyX Nordic na twee wedstrijden.

In de overige klassen zijn de winnaars Lukas Andersson (CrossCar Junior), Simon Tiger (Open 2WD), Sebastian Enholm (CrossCar) en Tommi Hallman (Supercar Lites).

Over twee weken al, meer bepaald van 13 tot en met 16 mei, is er een nieuwe double header in het Zweedse Holjes. Op dat circuit heeft Ide reeds getraind en reed hij vorig jaar ook mee tijdens het Magic Weekend begin juli, dat was toen de opener van RallyX Nordic 2020.

You may also like
RallyX Nordic : Ide strandt in de halve finale
RALLYX NORDIC: Double-header in Nysum
Trophée Andros: Dubourg kampioen
error: Alert: Content is protected !!