Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Jackpot Miller

MotoGP: Jackpot Miller

Jack Miller bracht de Lenovo Ducati na een mooie en goed geplande race naar de hoogste trede van het zegepodium. Ducati en Yamaha blijven de toon aangeven in dit 2021 kampioenschap.

(foto:©motogp.com)

Er was weinig in te brengen tegen het tempo waarmee Fabio Quartararo de Monster Energy Yamaha fabrieksmahcine naar de leiding bracht en het gat sloeg met zijn Ducati achtervolgers. Dat was in eerste instantie Jack Miller, die na de helft van de race het gezelschap kreeg van een weer uitstekend rijdende Francesco Bagnaia. Maar de Yamaha vrat de banden anders op dan de Ducati. Of Miller had de kunst van het bandenmanagement beter onder de knie. In alle geval was plots alle grip zoek bij Quartararo en de Fransman zakte onherroepelijk weg in het klassement. Geen fouten deze keer of geen valpartij voor Miller die naar een Ducati dubbelzege reed voor Bagnaia en voor een Morbidelli (Petronas Yamaha) die de derde plaats veilig stelde. Mooie prestatie ook voor Nakagami, vierde o de LCR Honda), voor wereldkampioen MIr, vijfde op de Suzuki in een anonieme race. Marc Marquez deed het rustiger na zijn crashes van dit weekend (en een nieuwe smak tijdens de warmup voor de race) en liep als negende binnen. In het kampioenschap gaat Bagnaia nu naar de leiding met 66 punten, voor Quartararo (64) en Vinales (60).

Spektakelraces in de andere categorieën

Het werd een dominante zege in Moto2 voor Fabio Di Giannantonio. De Italiaan wurmde zich naar de kop in bocht 1 en bouwde daarna een onoverbrugbare voorsprong op. Achter hem werd er een stevig robbertje gevochten en daaruit kwamen Marco Bezzecchi (Sky VR46) en Sam Lowes (Marc VDS Racing) als besten uit. Zij mochten op het podium en dat was ten nadele van het KTM Red Bull team met Raoul Fernandez en Remy Gardner op plaatsen vier en vijf.

Een snelle en felbevochten race zagen we in Moto3 waar een heetgebakerd groepje rijders op weg ging naar de finish. Voor rookiesensatie Pedro Acosta leek er deze keer geen hoofdrol weggelegd. De KTM Red Bull Ajo rijder hield zich op net achter de kop, had in de voorlaatste ronde nog een momentje, maar herstelde zich en ging volgas nog Fenati (Strilgarda Husqvarna) voorbij naar de derde plaats. En in de allerlaatste remzone werd het sommigen te heet onder de voeten: Oncu (Red Bull Tech3) schoof door, en kegelde rivaal Masia (Red Bull KTM Ajo) en Darryn Binder (Petronas Sprinta) omver. Acosta en Fenati konden onderdoor voorbij. We zagen dus drie rijders tegen de vlakte en ondertussen…Pedro Acosta die zijn derde opeenvolgende zege binnen haalde. De super-rookie wordt op 16 jaar zo de jongste rijder ooit die een driedubbele zege haalt. In het kampioenschap loopt hij ondertussen uit tot 51 punten op . Om maar te zeggen dat 2021 er voor het jonge talent zeer rooskleurig uitziet.

Moto E: debuut met winst voor rookie Zaccone

De Italiaan Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE) haalde een verrassende zege nadat leider Eric Granado uit de race crashte terwijl hij op weg was naar de overwinning. Zaccone nam over en kon Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) en Jordi Torres (Pons Racing 40) afhouden voor zijn eerste overwinning op het wereldtoneel.

error: Alert: Content is protected !!