Home > #Hoofdnieuws > F1 Portimão: Hamilton wint in Portugal

F1 Portimão: Hamilton wint in Portugal

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft in Portugal de derde GP van het seizoen gewonnen. Max Verstappen (Red Bull) reed als tweede over de streep en Valtteri Bottas (Mercedes) was derde. De race werd al snel in een beslissende plooi gelegd.

Foto: ©Mercedes-AMG F1 team

Valtteri Bottas schoot snel uit de startblokken en bleef aan de leiding. In de tweede ronde raakte Kimi Raikkonen zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi bij Alfa Romeo. De Fin verloor zijn voorvleugel en kwam in de grindbak vast te zitten met een Safety Car als gevolg. Bij de herstart achter de Safety Car reed Max voorbij Lewis Hamilton, maar een paar ronden later moest hij die tweede plek teruggeven aan de Brit. Lewis stoomde daarna volledig door naar de eerste plaats.

Een strategisch goeie pitstop van Red Bull zorgde ervoor dat Max Verstappen naar de tweede plek kon rijden. De race lag na de pitstops al in een beslissende plooi vooraan. Zowel Verstappen als Bottas maakten kort voor het einde nog een pitstop om zo de snelste ronde neer te zetten. Het was de Fin die dat kon doen en daarmee een extra punt in de stand krijgt. Lando Norris (McLaren) reed opnieuw een sterke race, vijfde, waardoor hij voorlopig derde blijft in de WK-stand.

error: Alert: Content is protected !!