Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quatararo op de troon in Jerez

MotoGP: Quatararo op de troon in Jerez

Wie zou Quatararo stoppen in Jerez? Dat was de vraag die voor deze Spaanse verplaatsing alom werd gesteld. En zou Marquez rijden na zijn lelijke crash deze ochtend? De antwoorden kwamen in de loop van de namiddag.

foto: ©motogp.com

Twee plaatsjes waren er te verkrijgen voor de ultieme Q2 sessie. Marc Marquez (Repsol Honda) reed wel degelijk en streed voor wat hij waard was. Maar uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in de nieuwe generatie met Morbidelli (Petronas Yamaha) en Brad Binder (Red Bull KTM). Binder, die nog doorging tot een 11de plaats, Marquez moest zich schikken in een 14de plaats, zijn slechtste ooit in MotoGP.

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) leek al snel de zaken in handen te hebben en pakte de pole voor…jawel, Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), die rechtstreeks van de Q1 kwam! Jack Miller (Ducati Lenovo Team) kon met een heldhaftige ronde nog een plaats op de eerste rij veroveren.

Moto2: Gardner sterk

Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) toonde zich dominant van bij het begin van de sessie. Toch kon Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini) nog zeer dichtbij komen ( + 0.071). De heren worden morgen op de eerste startrij vergezeld van Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46). Kampioenschapsleider Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) start als vierde en Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) leek de pole in de zak te hebben maar mispakte zich in de laatste bocht en moest vrede nemen met een vijfde plaats.

Moto3: Suzuki ondanks alles

In een sessie waar velen het lieten afhangen van de allerlaatste seconden op de baan, ging de pole naar Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) die uiteindelijk sneller bleef dan Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini), mooi teruggekomen vanuit Q1, en Andrea Migno (Rivacold Snipers Team).

MotoE: Granado naar showpole

Braziliaan Eric Granado (One Energy Racing) maakte er een show van toen hij glijdend en tegensturend zijn elektrische machine naar de E-pole stuurde. Naast hem op de eerste rij morgen Lukas Tulovic (Tech3 E-Racing) en rookie sensatie Fermin Aldeguer (Openbank Aspar Team)

error: Alert: Content is protected !!