Home > Moto > MotoGP > MotoGP: crash Marquez, Nakagami top in FP3 Jerez

MotoGP: crash Marquez, Nakagami top in FP3 Jerez

Pech voor Honda speerpunt Marquez, en voor KTM man Binder. Maar verrassende prestaties voor die andere Honda’s, die van Nakagami en van Bradl Een leuk statistiekje? De top zeven (7!) wordt gescheiden door 0.098 seconde…

foto: ©motogp.com

Samengevat ging het er als volgt aan toe:

  • MotoGP (FP3 gecombineerd) – Takaaki Nakagami was op de LCR Honda Idemitsu, het model 2020 trouwens, de verrassende trainingssnelste op zaterdagochtend in Jerez. Hij gaat naar Q2 in gezelschap van o.a. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha ), de eveneens verrassend snelle Stefan Bradl (Repsol Honda) en de rest van de tenoren : Joan Mir (Suzuki Ecstar), Aleix Espargaro (Aprilia Team Gresini) , Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha) , Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) , Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo ) , Johann Zarco (Pramac Racing) en Alex Rins (Suzuki Ecstar). Slechter nieuws was er voor Brad Binder, na een halve highsider op de KTM aan de kant voor de rest van de sessie, en voor… Marc Marquez. De Spanjaard ging aan hoge snelheid tegen de vlakte en moest langs de medische antenne voor een checkup. Het is onduidelijk of hij aan de start komt van de Q1 sessie.

  • Moto2 (FP3 gecombineerd) – Remy Gardner en Red Bull KTM Ajo bleven ook de snelsten in de derde vrije sessie en gaan als leider naar de Q2, samen met o.a. Di Giannantoni, Navarro (met de enige Boscoscuro in een Kalex gedomineerd veld) Joe Roberts, Raoul Fernandez, Bezzecchi, Lowes, Schrotter, Augusto Fernandez en Jake Dixon.

  • Moto3 (FP3 gecombineerd)– Andrea Migno (Rivacold Snipers Team) zette zich definitief op de beste tijd door met 1’44″988 onder het baanrecord (dat trouwens al op zijn naam stond) te duiken. Deniz Oncu, John McPhee, Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3), Darryn Binder, Filip Salac, Jaume Masia, Niccolo Antonelli, Xavier Artigas en Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) zitten ook in de top 10. Verrassend was wellicht dat kampioenschapsleider Pedro Acosta via Q1 moet na een vroege val in de FP3 sessie.

error: Alert: Content is protected !!