Home > F1 > F1 Portimão: “het was al even geleden”

F1 Portimão: “het was al even geleden”

Valtteri Bottas (Mercedes) behaalde zijn zeventiende pole van zijn carrière. De fin was daar heel tevreden mee natuurlijk. Zijn teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton, heeft naar eigen zeggen alles gegeven vandaag.

“Het is een goed gevoel om op pole te staan! Het voelt alsof het een tijdje geleden is. De kwalificatie is een zwak punt dit seizoen voor mij, maar we hebben dit weekend hard gewerkt met resultaat,” aldus Bottas. “Valtteri heeft heel sterk gereden vandaag, ik had het lastig om genoeg grip te vinden. Ik heb alles gegeven, meer zat er vandaag niet in,” zei Lewis Hamilton.

Max Verstappen (Red Bull) was duidelijk teleurgesteld met zijn derde plaats, hij duwde de camera weg en gaf een wel heel kort interview. “De kwalificatie was erg moeilijk, Ik worstelde met de grip en wat verkeer op mijn snelle rondje. We zullen proberen om tegen Mercedes te racen morgen,” zei de Nederlander beteuterd.

error: Alert: Content is protected !!