Home > #Hoofdnieuws > F1 Portimão: Bottas op de pole in Portugal

F1 Portimão: Bottas op de pole in Portugal

Zoals verwacht was het een kwalificatie om duimen en vingers van af te likken. Valtteri Bottas (Mercedes) was de snelste en staat daarmee op de pole, naast hem op de startgrid staat zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen is de derde snelste.

Foto: Mercedes-AMG F1 team

Q1
In de eerste ronde was er al meteen drama. Daniel Ricciardo (McLaren) raakte niet door de eerste sessie. Hij zal morgen van de zestiende plek starten. De tijden bleven heel dicht bij elkaar liggen ook Lance Stroll (Aston Martin) raakte niet door de eerste kwalificatieronde.

Q2
In de tweede sessie was het opnieuw knokken voor alle rijders om verder te raken. Fernando Alonso (Alpine) kon geen goeie ronde zetten en start van de dertiende plek. Zijn teamgenoot Esteban Ocon raakte wel door Q2, net als de twee Ferrari’s en opnieuw Pierre Gasly (Alpha Tauri). George Russell (Williams) was net niet snel genoeg voor Q3, hij start morgen als elfde.

Q3
In de laatste kwalificatieronde was Bottas de snelste. Hamilton kon een sterke tweede tijd zetten en Verstappen reed naar de derde plek. Sergio Perez (Red Bull) zal als vierde starten, hij was net trager dan Max. Sebastian Vettel (Aston Martin) kon voor het eerst sinds Silverstone 2020 nog eens in Q3 rijden. Hij zal morgen als tiende starten.

De top tien:

  1. Valtteri Bottas (Mercedes)
  2. Lewis Hamilton (Mercedes)
  3. Max Verstappen (Red Bull)
  4. Sergio Perez (Red Bull)
  5. Carlos Sainz (Ferrari)
  6. Esteban Ocon (Alpine)
  7. Lando Norris (McLaren)
  8. Charles Leclerc (Ferrari)
  9. Pierre Gasly (Alpha Tauri)
  10. Sebastian Vettel (Aston Martin)
error: Alert: Content is protected !!