Home > Moto > MotoGP: vrije trainingen Jerez (vrijdag)

MotoGP: vrije trainingen Jerez (vrijdag)

Over één snelle ronde was er op deze vrijdag in Jerez geen kruid gewassen tegen Francesco “Pecca” Bagnaia (Ducati Lenovo Team).

Foto: ©Enel X

De Italiaan klopte met vlot een tiende seconde kampioenschapsleider Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) in de tabellen. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) maakte de top 3 van deze vrijdag vol. Espargaro was ook al tweede snelste in de ochtendsessie waar Brad Binder de snelste was met de Red Bull KTM fabrieksmachine en Marc Marquez (Repsol Honda Team) aansloot op een derde plaats. En zo hebben we op uitzondering van Suzuki toch wel alle constructeurs ergens vooraan gezien. Maar Suzuki, dat weten we, houden hun troeven graag achter de hand tot de race op zondag. Morgen, de definitieve indeling van de kwalificatiesessies met een derde vrije training en uiteraard de kwalificaties zelf voor de race op zondag.

De andere sessies krijgt u in een notendop:

Moto3 – In de kleinste klasse was het Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3) die de snelste tijd zette van de gehele vrijdag, voor Niccolo Antonelli (Avintia Esponsorama Moto3), de snelste in de ochtend, en Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team).

Moto2 – Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team), Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) en Jake Dixon (Petronas Sprinta Racing) werd de top 3 van deze vrijdag in de wachtkamer voor de MotoGP. En dat was in een andere volgorde quasi het beeld van de ochtendsessie ook waar Gardner sneller was dan Bezzecchi en Lowes. Zowel Lowes als Gardner moesten de vorige wedstrijd inleveren op Red Bull KTM man Fernandez. Zij zullen dikke punten willen scoren en dat traject begint morgen, met de indeling van de startgrid tijdens de kwalificaties.

Moto E – Ook de elektrische klasse maakt opnieuw zijn opwachting in Jerez. Zij werken vanavond nog een vrije sessie af maar deze middag waren de toppers in alle geval al wakker met een besttijd voor de onvermijdelijke Eric Granado (One Energy Racing), die zich sneller toonde dan Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP), Jordi Torres (Pons Racing 40) en Matteo Ferrari (Indonesian E-Racing Gresini MotoE). Een verrassende Fermin Aldeguer (Openbank Aspar Team) haalde een vijfde tijd. Morgen, uiteraard, de superpole.

error: Alert: Content is protected !!