Home > #Hoofdnieuws > TCR Europe: Nicolas Baert en Comtoyou Racing op titeljacht

TCR Europe: Nicolas Baert en Comtoyou Racing op titeljacht

Nog heel even wachten en dan kunnen we weer genieten van de schitterende gevechten in de TCR Europe, het meest competitieve Europese toerwagenkampioenschap. Bij de deelnemers vinden we ook het Belgische Comtoyou Racing, dat een beroep doet op de jonge Belgische belofte Nicolas Baert. Baert, amper 19, werd in 2020 Rookie kampioen in het kampioenschap en eindigde algemeen op een zeer sterke derde plaats. “De ambitie dit seizoen is om voor de titel te vechten, maar het wordt geen makkelijke opdracht. De TCR Europe is een zeer sterk kampioenschap met een zeer competitief startveld”, weet de jongeman uit Waterloo. Baert start met een Audi RS3 LMS TCR van Comtoyou Racing.

Foto: © Comtoyou Racing

Op 8 en 9 mei kunnen de liefhebbers van toerwagenraces hun hart weer ophalen. In Slowakije start dan het seizoen 2021 van de TCR Europe, een seizoen dat bestaat uit zeven meetings, met traditioneel telkens twee races van dertig minuten. Na Slowakije doen de deelnemers Paul Ricard en Zandvoort aan, alvorens Nicolas Baert aan zijn thuisrace begint. “We racen tijdens het weekend van de 24 uur van Spa, wat toch één van de hoogtepunten in het Belgische autosportjaar is”, aldus Baert. “Als Belg met een Belgisch team strijden voor de zege op de legendarische omloop van Francorchamps, is iets om naar uit te kijken. Het is alvast het hoogtepunt van mijn seizoen.” Na Spa volgt de tweede helft van het seizoen, met afspraken op de Nürburgring, in Monza en Barcelona voor de finale. “We hopen dat de Corona-problemen tegen dan wat verdwenen zullen zijn en dat de fans er ook weer bij zullen zijn, wat dat mis ik nu toch echt.

Sterk veld en sterke ambities

Nicolas Baert weet dat het gevecht om de titel zeker niet evident zal zijn, maar dat is een positief gegeven. “Ik ben competitief, dus als we weer met 20 à 25 wagens gaan strijden, dan motiveert me dat alleen maar meer”, vervolgt de jongeman uit Waals-Brabant. “Laat me ook toe om de organisatie van de TCR Europe te feliciteren met een dergelijk sterk deelnemersveld in deze moeilijke tijden. In dat veld is de titel de ambitie, want beter doen dan de bronzen medaille vorig jaar, betekent eerste of tweede worden. Een sportman wil winnen, dus de titel is inderdaad mijn doel. Mijn titel bij de rookies kan ik uiteraard niet meer verdedigen, maar als het kan, wil ik wel weer de TCR Benelux winnen, het is en blijft een titel op je palmares.

Competitie al gestart

Ondertussen heeft Nicolas Baert er een eerste competitieweekend opzitten, met het team van Olivier Muytjens in de bekende gele Toyota GT86. “Het doel is om de Nürburgring te leren kennen met het oog op de toekomst. Maar de ervaring op zich is ook echt leuk en na de tweede plaats van afgelopen zaterdag, wil ik volgende maal onze klasse winnen! Op 1 mei racen we weer en ik kijk er nu al naar uit!” 

Nicolas Baert racet dus op 1 mei in de Nürburgring Langstrecken Serie om één week later te starten met het seizoen in TCR Europe op de Slowakiaring.

error: Alert: Content is protected !!