Home > #Hoofdnieuws > Neuville zet mooie prestatie in Container Cup neer!

Neuville zet mooie prestatie in Container Cup neer!

De Container Cup is blijkbaar een populair programma in Vlaanderen, een programma waarin sporters en BV’s coronaproof hun fysieke paraatheid met elkaar vergelijken en waarin bekende en minder bekende sporters de kans krijgen om te bewijzen dat hun sport veel van lichaam en geest vereist. Onder hen waren in deze tweede editie ook twee autosporters, circuitrijder Stoffel Vandoorne en WRC-rijder Thierry Neuville. Hun resultaten waren zeer uiteenlopend.

Zeven zeer uiteenlopende sportproeven, in een coronaproof omgeving, met grappige commentaar van onder meer Wesley Sonck, dat is de essentie van dit Tv-programma. Of het echt een waardemeter is voor de fysieke conditie van de sporters en BV’s is een open vraag, maar het is zeker een indicatie. Meteen wordt ook duidelijk dat het record van judoka Jorre Verstraeten, met straatlengten de betere van wielrenner Mathieu van der Poel en turner Luka van den Keybus, zeker nog even zal standhouden. Opvallend op plaats vier volgt al Thierry Neuville, die mits een betere schietproef misschien wel op drie of zelfs op plaats twee over de twee seizoenen had kunnen staan. Neuville deed het erg goed, vestigde twee records (roeien en golf) en kwam bovendien zeer spontaan en enthusiast over. Neuville liet zien dat rallyrijders absoluut niet moeten onderdoen voor andere topsporters, BV’s en voetballers.

Een ander verhaal is Stoffel Vandoorne, die na een barslechte fietsproef onderaan bengelt, achter diverse sportieve dames en zelfs Viktor Verhulst. Vandoorne kwam ook niet meteen vlot en spontaan over, mogelijk het gevolg van de overdreven mediatraining uit zijn F1-periode.

Een laatste conclusie is misschien ook niet verwaarloosbaar. Het zijn niet de vetbetaalde voetballers die de dans leiden, in tegendeel: korfballers, judoka’s en turners die amper iets of zelf niets verdienen, laten zien wat het woord topsport betekent…  

De aflevering met Thierry Neuville:

https://www.goplay.be/video/de-container-cup/de-container-cup-s2/de-container-cup-s2-aflevering-11?fbclid=IwAR2DmWJv2gJjP9Uol3HEs-0q8LnC1YCrk-derZT2uKjxW-3b_2wIJ3Azm3Q#autoplay

error: Alert: Content is protected !!