Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Er is dit weekend iets minder autosport dan een week geleden, maar wel met de twee Belgische toppers die we eerder in de Container Cup zagen: Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne. Maar dat is nog niet alles.

In Kroatië start vrijdagochtend de derde WRC-manche van het seizoen. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zijn de nummers twee in de WK-stand en mikken na twee derde plaatsen op een zege in de Balkanstaat. Naast Neuville en Wydaeghe starten er nog vijf andere Belgen in Kroatië: Renaud Jamoul is de corijder van de Franse belofte Adrien Fourmaux en zij doen het voor het eerst met een Fiesta WRC. Cédric De Cecco en Jérôme Humblet staan in Kroatië met een Skoda Fabia Rally 2 aan de start, net als Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq. Beide teams komen in WRC3 uit.

In Valencia is er een dubbele afspraak van de Formula E. Na Saoedi-Arabië en Italië, is Spanje de derde afspraak van het seizoen met wederom twee races. Met Stoffel Vandoorne als vierde in de WK-stand, als winnaar van de laatste confrontatie, hebben de Belgen ook daar iets om naar uit te kijken.

Ook in endurance

In Paul Ricard is er ook ruimte voor een wedstrijd over twaalf uur van de 24H Series, na Mugello de tweede van het seizoen in Europa. Ook hier starten een aantal Belgen, met voor het eerst sinds Dubai ook een Belg in een GT3. Pierre-Yves Paque doet het in de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS met Tim Müller, Milan Dontje en Robin Rogalski. Er staan overigens acht GT3’s aan de start van de race die Spa vervangt. Speedlover zet verder twee Porsche in, één 992 voor Verhoeven-Verhoeven-Smits en een 991 voor onder meer Olivier Dons. Bij PROsport zien we dan weer het trio Verdonck-Hensen-Gillion in een GT4 Aston Martin. Last but not least zien we Mathieu Detry en David Dermont in de Audi RS3 TCR van AC Motorsport. De race start zaterdag om 10u00.

Tot slot zijn er nog de eenzitters in de VS, met de tweede manche van de IndyCar Series in St Petersburg, waar Romain Grosjean zijn leerproces verderzet.

error: Alert: Content is protected !!