Home > #Hoofdnieuws > FIA: dit wordt het elektrische GT kampioenschap

FIA: dit wordt het elektrische GT kampioenschap

De FIA specifieerde vandaag de blauwdruk voor een toekomstig 100% elektrische GT kampioenschap. Het begrip GTE krijgt dus een heel andere betekenis.

(foto: ©fia.com)

FIA telt hier op heel wat constructeurs die vandaag al in GT3 actief zijn maar die in volle opbouw zijn van een volledig elektrisch gamma.

De wagens moeten dus gebaseerd zijn op een model voor de gewone weg, dat mag een reconversie zijn van een bestaande GT3. Met een minimumgewicht van 1490 à 1530 kilo, twee- of vierwielaangedreven en met een maximum van vier elektromotoreen die worden gevoed door lithium-ion batterijen. De capaciteit van de batterijen bedraagt 87 kwh voor een vermogen van 430 kW, wat het equivalent is van een goede 580 pk.

Er zouden pitstops mogelijk zijn met een snellader, die een maximale capaciteit zou mogen hebben van 700 kW. De prestaties van de wagens mogen gezien worden want er wordt geschat dat een acceleratie van 0 tot 100 km/u wordt gehaald in 2.4 seconden met een topsnelheid van 300 km/u.

De lijnen zijn uitgezet. Nu is het uitkijken naar wie er op het speelveld zal verschijnen!

error: Alert: Content is protected !!