Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo erft een nieuwe pole

MotoGP: Quartararo erft een nieuwe pole

Het venijn zat in de staart op deze zaterdag voor de MotoGP rijders. Fabio Quartararo en Yamaha ontweken het beste alle valstrikken en mogen morgen vanop pole starten.

foto: ©motogp.com

Nochtans was het “Pecco” Bagnaia, op de Ducati, die een adembenemende ronde neerzette en onder de tijden van Quartararo en het ronderekord dook. Maar Bagnaia had de gele vlag niet gezien en dus werd zijn tijd geschrapt en diende hij de pole in te leveren voor een elfde plaats… Dat betekende alle voordeel aan Fabio Quartararo, die met de fabrieks-Yamaha eerder al de referentietijd (ook onder het ronderekord) had gezet. Naast hem op de eerste rij startten Alex Rins, de hele sessie in goede doen met de fabrieks-Suzuki, en Johann Zarco. De Fransman zette een van zijn heldendaden neer nadat hij met de Pramac Ducati eerst tegen het asfalt was gegaan. Maar Zarco bracht de motor terug naar de garage, veegde het vuil van zijn pak en zette zich in de slotfase op de eerste startrij!
En wat met Marc Marquez? Hij haalde de Honda doorheen Q1, waar hij met Mir (Suzuki) een spelletje psychologische oorlogsvoering speelde. Hij hield zijn banden in Q2 achter de hand tot de laatste vijf minuten en werkte af met een zesde positie en een plaats op de tweede startrij.

Moto2: Lowes met drie op een rij

Somkiat Chantra. Het is een naam die we niet dikwijls kunnen vermelden maar de Thai liet zich wel opvallen door de Idemitsu machine door de Q1 naar de ultieme twintig minuten van de kwalificatie te halen. In die Q2 zette Sam Lowes zich met de ELF MarcVDS al gauw op zijn rechtmatige positie, de eerste, terwijl Remy Gardner met KTM Red Bull Ajo op jacht ging naar de Brit. Maar zelfs een late val van Lowes kon de succesvolle Brit niet meer van zijn derde pole houden. Sam Lowes dus voor Remy Gardner terwijl Xavier Vierge (Petronas Sprinta) mee mag aanschuiven op de eerste rij morgen.

Moto3: Migno terug aan de top

Het was de ervaren Andrea Migno (Rivacold Snipers Team Honda), heel het weekend al vooraan, die uiteindelijk als snelste uit een felbevochten kwalificatiesessie kwam. De Italiaan (ook al de beste in FP3) start morgen naast Dennis Foggia (Leopard Racing Honda) en Sergio Garcia (GASGAS Valresa Aspar Team). Het was dan wel Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini Moto3 Honda) die de derde tijd zette maar de Spanjaard mag wegens zijn rondje “free fight” met McPhee in Qatar, vanuit de pitlane vertrekken. Hij mag vijf seconden na iedereen van start, en dat is dan nog vijf seconden eerder dan zijn “sparring partner” van twee weken geleden, McPhee, oorspronkelijk zesde. Dat betekent dan ook dat naast Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3 Honda), de jonge Turk Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech 3 KTM) vanop de tweede rij van start mag.

error: Alert: Content is protected !!