Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo als snelste naar kwalificaties

MotoGP: Quartararo als snelste naar kwalificaties

De vrije trainningen zijn afgewerkt en de verdelingen over de Q1 en Q2 sessie zijn gekend in Portugal. Fabio Quartararo en Yamaha doen voorlopig de beste zaken maar de derde vrije sessie betekende waarschijnlijk ook het einde van de ambities voor een aantal rijders die zwaar tegen het asfalt gingen.

foto:©motogp.com

Nakagami (LCR Honda) moest verder met injecties aan pijnstillers, Alex Marquez (Esponsorama Avintia) ging laat in de sessie, en voor de ogen van broer Marc, er nog af met een kwalijk uitziende high sider, maar het was vooral de crash aan hoge snelheid van Jorge Martin met de Pramac Ducati die het meest zorgelijke was. Martin was bij bewustzijn maar duidelijk gewond en werd afgevoerd naar de medische antenne. De Spanjaard kreeg rijverbod voor dit weekend met een hersneschudding en kneuzingen aan de enkels en de rechterhand.

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) bevestigde zijn goede vorm en met Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) als tweede snelste van de vrije sessies lijkt Yamaha opnieuw het sterkste team. Ducati volgt met Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) en privérijder Johann Zarco (Pramac Racing). Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) kon zich nog tussen het Ducati treintje wurmen, voor Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Uitstekende sessies voor Luca Marini (SKY VR46 Avintia), zevende, voor opnieuw een snelle Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) en achter Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) haalt Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) nog net de top 10.

Het moet gezegd dat liefst 15 rijders binnen dezelfde seconde zaten. Die vijftiende was Marc Marquez. De meervoudig kampioen moet voor zijn wederoptreden dus langs Q1 passeren, maar hij is in goed gezelschap want ook regerend kampioen Mir (Suzuki) moet dat doen, evenals zijn eigen teamgenoot Pol Espargaro en legende Valentino Rossi.

Moto2: Gardner in felbevochten sessie

Het werden een beetje “the usual suspects” die bleven rondhangen met een plaatsje in de top 10 voor Q2 van de kwalificatiesessie. Het werd een felbevochten maar evenwichtige sessie waarin Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) uiteindelijk de beste bleek, voor Joe Roberts (Italtrans Racing) en Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team). Achter hen nog een indrukwekkende terugkeer uit blessuretijd van Marcos Ramirez (American Racing) en opnieuw een mooie prestatie voor rookie Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo). Allen op een Kalex chassis.

Moto3: Masia topt FP3

De kleinste klasse kon voor het eerst genieten van een perfect liggende baan en dus was er een val in de tijden en een FP3 sessie die beslissend werd voor de kwalificatieverdeling. Het was dan Andrea Migno (Rivacold Snipers Team) die de besttijd pakte, voor Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3) en Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo). De rest van de top 10 werd verdeeld onder Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing), Jeremy Alcoba (Indonesian Racing Gresini Moto3), Dennis Foggia (Leopard Racing), Niccolo Antonelli (Avintia Esponsorama Moto3), Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) en Sergio Garcia (GASGAS Valresa Aspar Team).

error: Alert: Content is protected !!