Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Portimao (vrije trainingen)

MotoGP: Portimao (vrije trainingen)

Het circuit van Portimao werd deze namiddag bevestigd op de kalender van het WK Superbike, maar dit weekend is het MotoGP circus er aan de slag. Voor het eerst in bijna een jaar tijd met Marc Marquez!

foto: motogp.com

Heel even leek het erop dat hij met een exploot ging uitpakken. Marc Marquez ging in slotfase van de eerste vrije training naar de kop maar uiteindelijk was het Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) die nog dieper dook, gevolgd door Alex Rins (Team Suzuki Ecstar). Maar voor zijn eerste officiële sessie sinds zijn terugkeer haalde Marc Marquez (Repsol Honda Team) toch nog de derde plaats. In de namiddag liet de nieuwe gevestigde orde weten waar het op stond. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) haalde de besttijd voor deze vrijd, voor Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), het Suzuki duo van Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) en Alex Rins (Team Suzuki Ecstar), Jack Miller (Ducati Lenovo Team) en Marc Marquez (Repsol Honda Team).

Moto2: verrassende Roberts

Het was Joe Roberts (Italtrans Racing Team) die het beste uit de startblokken kwam. Besttijd in de eerste en de tweede sessie en daarmee was de Amerikaan de snelste van de vrijdag voor Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Aron Canet (Solunion Aspar Team). Vooralsnog geen terugkeer van onze landgenoot Barry Baltus, nog herstellende van een dubbele armbreuk.

Moto3: Rodrigo op vrijdag

Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) en Filip Salac (Rivacold Snipers Team) waren wat verrassend de snelsten in de eerste sessie van de Moto3, verreden op een nog wat vochtige baan en dus onder verraderlijke omstandigheden. In de namiddag vielen dan de tijden en Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3) toonde zich de beste van de vrijdag, voor Andrea Migno (Rivacold Snipers Team) en Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo).

Morgen wordt er na de derde sessie uiteraard de verdeling over de kwalificatiesessies gemaakt en kennen we de startorde voor zondag.

error: Alert: Content is protected !!