Home > #Hoofdnieuws > FE Rome: Vandoorne wint na spannende race

FE Rome: Vandoorne wint na spannende race

Voor een tweede dag op rij werd de race gestart met de safety car op kop. Stoffel Vandoorne (Mercedes) starte vanop de vierde plaats, maar wist zich al snel naar de eerst plaats te vechten. De tweede en derde plaats waren voor Alexender Sims (BMW) en Pascal Wehrlein (Porsche). Norman Nato (Venturi) kwam als derde over de eindmeet, maar werd gediskwalificeerd nadat hij meer energie had verbruikt dan toegestaan.

Foto © FIA Formula E

Meteen na de echte start van de race verloor Nick Cassidy (Envision Virgin) de controle over zijn wagen in bocht drie. Hij tikte licht de rem aan, maar door een software probleem blokkeerden zijn remmen en begon hij te schuiven. Hiermee daalde de pole zitter meteen naar de tiende plaats. Hij wist zich nog twee plaatsen omhoog te werken, alvorens hij de muur ingeduwd werd door Oliver Rowland (Nissan). Cassidy moest binnenkomen voor een neus- en bandenwissel waardoor hij achteraan het veld terechtkwam. Het team besliste uiteindelijk om de race niet meer uit te rijden en zo een voordeel te proberen halen voor de volgende race. Het voorval leverde Rowland een tijdsstraf van 10 seconden op.

Ook voor Audi was het geen goede dag. Di Grassi raakte bovenop de heuvel de muur en moest zijn wagen aan de kant parkeren. Enkele ronden voor het einde van de race verloor ook René Rast de controle over het stuur en eindigde in de muur. In de laatste ronde van de race eindigden ook Nyck de Vries (Mercedes) en Sam Bird (Jaguar) in de muur. De Vries had zich verremd waardoor hij Bird bijna verplichte om ook de muur in te rijden.

Straffen na de race

Norman Nato kwam als derde over de eindmeet, maar werd uiteindelijk gediskwalificeerd. Hij had meer energie gebruikt dan de toegestane kWh. Ook Robin Frijns (Envision Virgin), Alex Lynn (Mahindra) en Nick Cassidy kregen een tijddstraf van 30 seconden toegekend na de race. Alle drie de rijders hebben de verplichte 3 attack modes tijdens deze race niet kunnen nemen.

Kampioenschap

In het kampioenschap blijft Sam Bird (43 punten) bovenaan staan. Mitch Evans (39 punten) neemt de tweede plaats in het klassement over van Robin Frijns (34 punten). Hij staat nu op nummer drie. Stoffel Vandoorne (33 punten) komt na zijn overwinning vandaag op een knappe vierde plaats te staan met zicht op de top drie.

You may also like
FE Monaco: da Costa start vanop pole
FE Monaco: Jaguar topt vrije trainingen
FE Monaco: Autosportwereld in gesprek met Stoffel Vandoorne
FE Monaco: rijders aan het woord
error: Alert: Content is protected !!