Home > #Hoofdnieuws > FE Rome: Vergne wint na start en finish achter safetycar

FE Rome: Vergne wint na start en finish achter safetycar

De derde race van het ABB Formula E wereldkampioenschap werd gewonnen door Jéan-Eric Vergne (DS Techeetah). De Fransman was gestart vanop de vijfde plaats een reed een goede race. Het podium wordt volledig aangevuld door Jaguar met Sam Bird op twee en Mitch Evans op drie. Het was een incidentrijke race met zeven uitvallers.

Foto’s © FIA Formula E

Na een regenbui tussen de kwalificaties en de race besliste de raceleiding om te starten achter de safety car. Nadat de rijders ‘vrijgelaten werden’, was het eerste ongeval meteen al een feit. Vandoorne (Mercedes) bij bocht 12 in in contact met Lotterer (Porsche) waarna de hele veld kortstondig tot stilstand kwam. Onze landgenoot zakte zo weg van de eerste naar de dertiende plaats. Lotterer kreeg een 5sec tijdstraf voor het voorval.

Een incidentrijke race

De eerste uitvaller van de race was Alexander Sims (Mahindra). Hij leek zonder vermogen gevallen te zijn en bolde de pitstraat in. Halverwege de race moest ook Edoardo Mortara (Venturi) zijn wagen gaan parkeren in de pitbox. Ook Jake Dennis (BMW) kon wist niet over de eindmeet te rijden. Hij zette 10min voor het einde zijn wagen stil naast het circuit. António Félix da Costa (DS Techeetah) moest ook opgeven met een platte band.

5min voor het einde werd de de race beslist. Di Grassi (Audi) vertraagde plots nadat zijn aandrijflijn het begaf. Vandoorne probeerde di Grassi te ontwijken, maar verloor de controle over zijn wagen nadat hij over een putdeksel reed. Zijn teamgenoot reed op hem in waardoor Vandoorne in de muur eindigde. Over en out dus voor Stoffel die zich knap had weten omhoog werken naar de vijfde plek, maar hierdoor negentiende werd. Ook de Vries moest zijn wagen parkeren na het voorval. De race eindige zoals deze begon, de safety car op kop.

Uitslag
Het kampioenschap

Sam Bird neemt de leidersplaats over van Nyck de Vries (Mercedes), die nu derde staat. Robin Frijns (Envision Virgin) stijgt naar de tweede plaats. Stoffel Vandoorne behoudt de vijftiende plaats.

Morgen wordt er opnieuw gereden in Rome met de derde vrije trainingen om 7 uur. Deze worden gevolgd door de kwalificaties om 9 uur en de vierde race van het seizoen om 13u03.

You may also like
FE Monaco: da Costa start vanop pole
FE Monaco: Jaguar topt vrije trainingen
FE Monaco: Autosportwereld in gesprek met Stoffel Vandoorne
FE Monaco: rijders aan het woord
error: Alert: Content is protected !!