Home > #Hoofdnieuws > FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole

FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole

Stoffel Vandoorne (Mercedes) haalde, na een sterke kwalificatieronde, de snelste tijd binnen tijdens de super pole. Hij mag starten van op de eerste plaats. André Lotterer (Porsche) sluit mee aan op de eerste startij. De derde startplaats is voor Oliver Rowland (Nissan). Hij raakte in de laatste bocht de muur waardoor hij heel wat tijd verloor. Zonder dit had hij op de eerste plaats gestaan. Achteraan de grid dan, tikte Nick Cassidy (Envision Virgin) tijdens zijn kwalificatieronde even de muur aan, waarna zijn aandrijflijn het begaf. Hij start net voor Edoardo Mortara (Venturi) en Oliver Turvey (NIO333). Mortara kon geen rondetijd neerzetten en de wagen van Turvey staat nog in de garage na het ongeval tijdens de eerste vrije trainingen. Tom Blomqvist, de teamgenoot van Turvey, is nog ‘under investigation’ en zal na verwachting zijn 19e plaats moeten afgeven. Geen goed weekend voor NIO333 dus.

De race gaat van start om 16u04.

Foto © Mercedes-EQ FE Team

You may also like
FE Monaco: da Costa start vanop pole
FE Monaco: Jaguar topt vrije trainingen
FE Monaco: Autosportwereld in gesprek met Stoffel Vandoorne
FE Monaco: rijders aan het woord
error: Alert: Content is protected !!