Home > #Hoofdnieuws > Formule E Rome: wat je moet weten voor de E-Prix in Rome dit weekend

Formule E Rome: wat je moet weten voor de E-Prix in Rome dit weekend

Dit weekend barst de Formule E weer los. Na zes weken wachten krijgen we terug een raceweekend. De rijders strijken neer in Rome voor een ‘double header’. Op zaterdag en zondag worden race drie en vier van het kampioenschap afgelegd op het stratencircuit in Rome.  Dit is wat je moet weten.

Foto’s:© Formule E/Mercedes-EQ

Vorige Edities
In 2018 kwamen de e-bolides voor een eerste keer naar Rome. De Brit Sam Bird ging toen met de overwinning lopen. Het jaar erop, in 2019, won Mitch Evans. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne werd knap derde en haalde daarmee zijn eerste podium in Formule E. Door de coronacrisis kon de E-Prix in Rome niet doorgaan vorig jaar.

Circuit
Rome keert dit jaar dus terug op de FE-kalender. Maar voor seizoen 7 wordt het circuit helemaal herbouwd. De rijders zullen in de straten van Rome op een 3,385 km lang circuit racen. Dat maakt het een van de langste van dit seizoen. Enkele lange rechte stukken moeten het makkelijker maken om elkaar in te halen.

Diriyah
In Saudi-Arabië won de Nederlander Nyck de Vries de eerste race. Hij is de ploeggenoot van Stoffel Vandoorne bij Mercedes-EQ. Stoffel werd in de eerste race achtste. Edoardo Mortara (Venturi) en Mitch Evans (Jaguar Racing)  vervolledigden het podium. In de tweede race een dag later won de Brit Sam Bird (Jaguar Racing).Robin Frijns van Virgin Racing werd tweede en ex-wereldkampioen Da Costa (Techeetah) werd derde. Nyck de Vries werd negende en Vandoorne dertiende.

De WK-stand blijft ontzettend spannend door de uitkomst van de eerste twee races. Nyck de Vries staat aan de leiding in de stand. Sam Brid tweede en Robin Frijns derde. Van plek vier tot elf is het verschil tussen de rijders nog bijzonder klein.

Schema E-Prix Rome
Zaterdag
Vrije training 1: 08:00 – 08:45
Vrije training 2: 10:15 – 10:45
Kwalificatie: 12:00 – 13:00
Race 1: 16:04 – 17:00

Zondag
Vrije training 3: 07:00 – 07:45
Kwalificatie: 09:00 – 10:00
Race 2: 13:04 – 14:00

error: Alert: Content is protected !!