Home > Circuit > Ford Fiesta Sprint Cup: Michelangelo Amendola met EJ Automotive naar Zandvoort

Ford Fiesta Sprint Cup: Michelangelo Amendola met EJ Automotive naar Zandvoort

Michelangelo Amendola, de Italiaanse 19-jarige Genkenaar, heeft een palmares dat tot de verbeelding spreekt. Na succesvolle seizoenen in BNL en CIK FIA Karting, passages in Britse F. Ford 1600, F. Ford 2000 en Deense F4, won hij in 2020 het zeer internationaal getinte MRF-kampioenschap, dat eerder werd gedomineerd door  David Schumacher, zoon van Ralf, en Jamie Chadwick, die zo een plek versierde in de W-Series. 

“Wij zijn nog steeds bezig met het herlanceren van mijn carrière richting GT4, maar de pandemie vergemakkelijkt de zaken geenzins en in afwachting van heb ik mij tenvolle gestort op het SIM-racen,” legt Michelangelo uit. “Er gaat evenwel niets boven écht racen en daarom zijn wij ingegaan op het voorstel van EJ Automotive om eens te proeven van de Ford Fiesta Sprint Cup.” 

Ondanks het beperkte vermogen, staat de Fiesta Cup borg voor close racing van het hoogste niveau en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het allemaal identieke auto’s zijn en het verschil enkel wordt gemaakt door de stuurmanskunst. In dit soort merkenracerij is er geen plaats voor watjes en toen Jurgen Evers van EJ Automotive mij beelden liet zien van enkele races, was ik meteen laaiend enthousiast om mijn bips te schuiven in één van zijn Fiesta’s. Voor mij is het een leuke manier om nog eens te kunnen racen en, neen, ik beschouw mijn deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup niet als een stap achterwaarts of zo. Ik kijk er echt naar uit om een vooraan mee te spelen en uiteraard voor de overwinning te gaan.” 

Met zijn negentien lentes is Michelangelo uiteraard een Junior en dus mogen Tomas De Backer, Nathan Vanspringel, Ruben Valckenaere en… EJ Automotive-teammaat Milan De Laet zich verwachten aan een extra kandidaat voor de overwinning in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup. 

“Schrijf maar op dat Michelangelo zich niet gaat bezighouden met wie de Junior-concurrenten zijn,” klinkt een vastberaden Jurgen Evers, de dynamische teamowner en aan de basis van de komst van de jonge nieuwkomer in de Fiesta Cup. “Hij zal vooraan willen staan en ook voor het debat in de Dutch Belgian Super Star mag men zijn naam met stip noteren. Hij kreeg afgelopen zaterdag tijdens een voorbereidende DNRT-race op Circuit Zandvoort alvast de gelegenheid het circuit en vooral de Fiesta beter te leren kennen en goed voorbereid aan de start te verschijnen van het weekend van de Openingsraces.” 

Of er een vervolg komt op de Ford Fiesta Sprint Cup-maidentrip van Michelangelo Amendola, zal afhangen van het resultaat en niet op zijn minst zijn enthousiasme voor de Belgisch-Nederlandse Ford-merkenrace. (Persbericht)

error: Alert: Content is protected !!