Home > WRC > WRC: Chris Ingram met SXM Škoda Fabia Rally2 Evo in WRC

WRC: Chris Ingram met SXM Škoda Fabia Rally2 Evo in WRC

Chris Ingram zal in de sporen van zijn rallyhelden Richard Burns en Colin McRae volgen wanneer hij voor het eerst aan een FIA World Rally Championship-avontuur begint.

Foto’s ©: FB Chris Ingram

De 26-jarige uit Manchester in het Verenigd Koninkrijk won de FIA ​​European Rally Championship in 2019, de eerste Brit die dit deed sinds de motorsport-allrounder Vic Elford claimde 52 jaar eerder de felbegeerde titel. Hij heeft de krachten gebundeld met het enorm succesvolle SXM Competition-team uit België voor een Škoda Fabia Rally2 Evo.

Mede-Brit Ross Whittock, 29, wordt zijn copiloot. Whittock ontving eerder de Michael ‘Beef’ Park Trophy voor de hoogst gerangschikte Britse bijrijder onder de 25 jaar op Wales Rally GB. Hij won ook de Europese titel met Chris.
“Ik ken Chris en Ross al een tijdje en ik weet zeker dat ze een fantastisch team vormen samen. Ik denk dat we allemaal hetzelfde doel hebben voor 2021. We willen allemaal ons potentieel laten zien en daarom geloof ik er zo veel in ”, zegt Fred Miclotte van SXM Competition.

Chris heeft eerder zijn rallycarrière met crowdfunding gefinancierd en begint aan zijn World Rally Kampioenschapsprogramma in een heel andere situatie met groeiende steun van commerciële merken. Onder de vlag van Rally Warrior en met SG Financial en Fladgate als adviseurs, heeft Chris Ingram een ​​aantal nieuwe sponsorschappen binnengehaald, waarmee hij zijn ambitie op het gebied van wereldtitels ondersteunt.

Ingram is hard aan het werk om zich voor te bereiden op het eerste evenement van zijn debuutseizoen op World Rally Kampioensniveau, de Croatia Rally, die op 22 april van start gaat in de hoofdstad Zagreb. Het Tarmac-evenement, een nieuwe toevoeging aan de WRC-kalender voor 2021, markeert de start van
een WRC3-programma met zes evenementen voor Chris en Ross voorafgaand aan het WRC2-bod in 2022.

error: Alert: Content is protected !!