Home > #Hoofdnieuws > Sven Van Laere: “we doen mee om podiumplekken te halen”

Sven Van Laere: “we doen mee om podiumplekken te halen”

In de opbouw naar het Europese GT4-seizoen had Autosportwereld.be een gesprek met Sven Van Laere. De Antwerpenaar zal voor SRT in de AM-klasse van het Europese kampioenschap uitkomen met Johan Vannerum als compagnon. Het duo wil hoge toppen scheren in het Europese GT4 kampioenschap, maar er is meer voor Van Laere in 2021.

Foto’s: ©Tino Jacobs

Het GT4-seizoen gaat op 17 en 18 april van start, Sven heeft er alvast veel zin in. “Ik kijk er gigantisch naar uit, zeker na een jaar als 2020. Ik heb vorig jaar wel wat in België kunnen rijden, maar ik kijk er nu echt naar uit om terug te kunnen beginnen. Ik hoop dat we snel van de Covid-ellende af raken zodat we terug voor publiek en gasten kunnen racen.” Sven is een zogenaamde ‘gentleman driver’, en dat omschrijft hij zelf als volgt. “In de week keihard werken om in het weekend plezier te beleven op een circuit.”

De Belg stelt dat hij zichzelf realistische doelen moet voorleggen: “Gezien mijn leeftijd moet ik eerlijk zijn. Ik kan het niet opnemen tegen de jonge wolven, daarom moet je ook je eigen ambitie op afstellen. Voor mij is het puur een hobby, maar zonder ambitie is het ook niets waard. Met een goede combinatie van nuchterheid en ambitie sta ik aan de start.” Van Laere en Vannerum willen een goed resultaat behalen in het GT4-Kampioenschap. “We mikken absoluut op een aantal podiumplaatsen in de AM-categorie. Het is natuurlijk nog wat afwachten wat de concurrentie zal brengen. We vertrekken met het doel om podiums te rijden in het AM-kampioenschap.”

Naast het Europese GT4-Kampioenschap zal Sven van Laere ook in de Belcar uitkomen. “Voor gentleman drivers ligt uithouding ook iets meer voor de hand dan een sprintrace. Met RedAnt Racing zal ik met een Porsche Cayman in de GTB-klasse in de Belcar uitkomen. We zijn met een nieuwe line-up met iets meer onervaren rijders. Ze hebben weinig of geen race-ervaring, ik zal vooral een rol van mentor op mij nemen. Toch hebben we gezonde ambitie: we kunnen meedoen voor een podiumplek in de GTB-klasse.”

error: Alert: Content is protected !!