Home > Circuit > Le Mans 24: het programma voor de 24 uur van Le Mans

Le Mans 24: het programma voor de 24 uur van Le Mans

De 89ste editie van de 24 uur van Le Mans werd verplaatst naar 21 en 22 augustus 2021 en de vierde manche van het FIA WEC zal meteen de eerste voor de Hypercars zijn. De raceweek wordt druk, met één testdag, vier nevenraces en dat in vijf racedagen.

Foto: © ACO – Le Mans 24

Om het werk van de teams te vergemakkelijken, is ook het formaat van de meeting aangepast. De eerste vrije training vindt plaats op woensdag 18 augustus om 14.00 uur, terwijl de Hyperpole op donderdagavond plaatsvindt, tussen 21u00 en 21u30. Tijdens deze sessie zullen 24 deelnemers bij zonsondergang de strijd aangaan op de 13,626 km van het circuit.

De organisatoren hopen deze zomer fans toe te laten in Le Mans. Het publiek zal kunnen profiteren van een uitzonderlijk programma van ondersteunende wedstrijden. Dit jaar zullen er vier evenementen zijn. Road to Le Mans (twee races) en de Porsche Sprint Challenge France (één race) zijn er terug bij. Daarnaast zijn er twee nieuwe evenementen: de Endurance Racing Legends (twee races) zal auto’s die in de jaren 90 en 2000 aan Le Mans deelnamen op het circuit zien strijden en een vijf uur durende Fun Cup race zal voor het eerst amateurs de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een endurance race op het 24 Uur van Le Mans Circuit.

In de huidige context doet de ACO zijn uiterste best om een veilig, gezondheidsconform en emotioneel intens evenement aan te bieden. Het hoogtepunt van dit uitzonderlijke programma is de start van de 24 uur van Le Mans op zaterdag 21 augustus om 16 uur.

error: Alert: Content is protected !!