Home > Circuit > In een notendop: Nascar

In een notendop: Nascar

MartinsVille – Er wel volop getest in MartinsVille dit weekend. Zo werden de ‘next-gen’ wagens voor volgend seizoen getest. Deze keer kon elke autofabrikant; Chevrolet, Ford en Toyota, zelf testen met de next-gen wagens. Ook werd er getest met regenbanden. Kyle Larson, Hendrick Motorsports, mocht deze banden testen en was van mening dat Nascar klaar is om in de regen te rijden. De regenbanden zijn enkel voor de shorttracks en niet voor de speedways wat te gevaarlijk zou zijn.
Chicago – Nascar kijkt naar de mogelijkheid om te racen op een stratencircuit in Chicago. Er is nog geen bevestiging vanuit Nascar dat er een deal is om in Chicago te racen. Maar in de eNascar Iracing Pro Invitational Series is er op twee juni al een race ingepland op dat stratencircuit. Dit zou een beeld moeten kunnen geven over het racen met Nascar wagens op een stratencircuit.
North Wilkesboro Speedway – Er is ook sprake van de terugkeer van North Wilkesboro Speedway. Het circuit werd in de Nascar gebruikt van 1949 tot 1996. Onlangs heeft CEO van Speedway Motorsports, Marcus Smith, op de podcast van Dale Earnhardt Jr. gezegd dat ze North Wilkesboro niet vergeten zijn. Wat zou kunnen betekenen dat er plannen zijn om Nascar daar terug te laten racen. Earnhardt Jr. is al jaren aan het werken om Nascar terug warm te krijgen voor dit circuit en het lijkt ook te werken. CEO van camping world Marcus Lemonis lijkt geïnteresseerd om in North Wilkesboro een Nascar Truck race door te laten gaan. Dit zal echter nog niet voor 2022 zijn omdat er nog zeer veel werkzaamheden nodig zullen zijn. Foto:© Nascar/Tekst: Winter Soen

error: Alert: Content is protected !!