Home > #Hoofdnieuws > Formule E: Stoffel Vandoorne kijkt uit naar E-Prix Rome

Formule E: Stoffel Vandoorne kijkt uit naar E-Prix Rome

Dit weekend, van 9 tot en met 11 april, keert de Formule E terug naar Rome voor de derde en vierde race van het kampioenschap. Na een onderbreking van zes weken zal het niet makkelijk worden voor de rijders. Het totaal vernieuwde circuit van Rome heeft nieuwe, snellere bochten en is met 3,380 km een van de langste circuits van de Formule E-kalender. Stoffel Vandoorne kijkt alvast uit om te racen in Rome.

Foto’s: ©Mercedes

“Ik heb er veel zin in om terug naar Rome te gaan. Het is niet alleen lang geleden dat we in Rome waren, maar het is ook nog eens een echt stratencircuit. We hebben natuurlijk Berlijn en Diriyah gehad, maar die hebben iets andere karakteristieken dan de echte stratencircuits zoals Rome. Het is dus nog spannender om terug te zijn op dit soort circuit. Ik heb natuurlijk goede herinneringen aan Rome, ik haalde hier mijn eerste podium in de Formule E, en het is een van mijn favoriete circuits. De lay-out van het circuit is dit jaar wel een beetje anders dan in seizoen 5, het is een heel uitdagend circuit met een hobbelige baan, maar dat is waar het in de Formule E allemaal om draait. Je moet de uitdagingen en de moeilijke omstandigheden onder de knie krijgen. Hetzelfde geldt voor de indeling van het weekend. We hebben twee drukke dagen, waarbij alle trainingen, de kwalificatie en de race op dezelfde dag plaatsvinden. Het worden weer drukke dagen, maar na Diriyah zal het gewoon fijn zijn om weer in de auto te zitten,” aldus Stoffel.

error: Alert: Content is protected !!