Home > Rally > ERC > FIA ERC: Lukyanuk gaat voor een derde titel

FIA ERC: Lukyanuk gaat voor een derde titel

De Rus Alexey Lukyanuk gaat voor een derde ERC-titel in 2021. Hij zal deelnemen aan het kampioenschap met een Citroën C3 Rally2 van het Saintéloc Junior Team. Vorig jaar wist de Rus voor een tweede keer kampioen te worden. Als hij dit jaar een derde keer de titel behaalt komt hij in het illustere lijstje met Kajetan Kajetanowicz, Luca Rossetti en Sobiesław Zasada. Sinds de start van ERC in 1957 konden alleen zij de titel drie maal winnen.

Foto’s:© ERC

Lukyanuk, die zal samenwerken met zijn landgenoot en vaste co-piloot Alexey Arnautov, is zich bewust dat een derde titel winnen ongelofelijk moeilijk zal worden gezien de sterke van de concurrentie in het ERC. “Het zou een spannend jaar moeten worden en ik denk dat het een zeer sterke competitie wordt met zeer sterke rijders”, aldus de 40-jarige rijder uit Sint-Petersburg. “We zullen proberen zo competitief mogelijk te zijn. Ik ben ook blij dat de kalender weer acht evenementen telt. Ik sta gewoon te popelen om te beginnen met racen – ‘bring it on’!

error: Alert: Content is protected !!