Home > Circuit > ELMS: 42 auto’s in Barcelona, met Belgen

ELMS: 42 auto’s in Barcelona, met Belgen

Voor de seizoensopener van de European Le Mans Series in Barcelona zijn er 42 wagens ingeschreven. Daarbij zit de Oreca 07 Gibson van het Belgische WRT. Zij rijden in de LMP2-klasse, die telt in totaal zestien wagens. Er is ook één ‘Innovative Car’ waar Belg Nigel Bailly mee zal rijden. De ELMS is internationaler dan ooit, met 29 verschillende landen uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Oceanië op de startgrid.

Foto:© ELMS

Belgen
Het Belgische WRT staat met een sterke line-up aan de start. Louis Delétraz, Robert Kubica en Yifei Ye zullen aan het stuur van de Oreca 07 – Gibson kruipen. De intussen 36-jarige Kubica maakt zijn LMP2-debuut in Barcelona. In de LMP3 zal Tom Cloet van start gaan. Hij zal voor het Luxemburgse Racing Experience rijden met een Duquine D08.

Met Ugo De Wilde hebben we nog een Belg in de LMP3-klasse. De achttienjarige Brusselaar zal voor Inter Europol racen. Het team werd de laatste drie jaren vicekampioen in de LMP3. Ugo De Wilde is in goede vorm, hij won maandag, 5 april, in de Alpine Elf Europa Cup. Hij werd ook leider in het puntenklassement. Daarnaast hebben we nog Belg Nigel Bailly die te zien zal zijn met een speciaal omgebouwde Oreca 07 van SRT41. De ‘Innovative Car’ is op maat van Bailly en ploeggenoten Takuma Aoki en Pierre Sancinena gebouwd. Het trio is mindervalide en hebben daarom een aangepaste wagen.

LMP2
Zestien LMP2-wagens staat aan de start van de 4 uur van Barcelona. De 13 verschillende teams zetten samen 14 Oreca 07’s en twee Aurus 01’s in. De regerende klassekampioen United Autosports is opnieuw van de partij met twee Oreca 07-Gibson-wagens. De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Emerson Fittipaldi, Pietro Fittipaldi, zal de Aurus 01-Gibson van G-Drive Racing besturen. Zeven auto’s komen in aanmerking voor deelname aan de LMP2 Pro/Am-klasse. Dit nieuwigheidje van het seizoen 2021 geldt voor teams met een ‘bronzen rijder’ in de bemanning. In Barcelona komen de volgende teams in aanmerking: IDEC Sport nr. 17/ DragonSpeed USA nr. 21/ G-Drive Racing nr. 25/ Ultimate nr. 29/ Racing Team Turkey nr. 43/ Cool Racing nr. 37/ Graff nr. 39

LMP3
Voor de openingsrace in Spanje zijn zestien LMP3-wagens ingeschreven. Die zijn verdeeld in twaalf teams die ofwel een Ligier JS P320 ofwel een Duqueine M30-D08 inzetten. United Autosports, de kampioen van 2020, wil in 2021 een vierde opeenvolgende titel. Martin Hippe is tweevoudig runner-up, dit jaar verwelkomt hij onze landgenoot Ugo de Wilde bij Inter Europol.

LMGTE
Er doen negen wagens mee in de LMGTE-categorie. Zes Ferrari 488 GTE Evo’s, twee Porsche 911 RSR-19’s en een Aston Martin Vantage AMR. Christian Reid, de regerende kampioen, zal opnieuw achter het stuur kruipen van de Porsche van het Proton Competition team. Hij wordt dit jaar vergezeld door Gianmaria Bruni, voormalig tweevoudig winnaar van de FIA GT Drivers’ Trophy in het FIA WEC. De #83 Iron Lynx Ferrari heeft dit jaar weer een volledig vrouwelijke line-up. Voor het seizoen 2021 zullen Rahel Frey en Michelle Gatting rijden met de Britse Esmee Hawkey.

De volledige startlijst kan je via deze link vinden: Startlijst 4 uur van Barcelona. De race in Barcelona gaat op 18 april door.

error: Alert: Content is protected !!