Home > Electric > Formule E: Audi heeft hoge verwachtingen voor E-Prix Rome

Formule E: Audi heeft hoge verwachtingen voor E-Prix Rome

De Formule E keert op 10 en 11 april terug naar Rome. In de Italiaanse hoofdstad worden twee Formule E races afgewerkt. Na de twee openingsraces eind februari in Diriyah willen Lucas di Grassi en René Rast nu de eerste trofeeën voor hun team Audi Sport ABT Schaeffler opeisen.

Foto: ©Audi Sport

De race in Rome heeft een nieuwe layout voor 2021. De nieuwe versie omvat drie extra snelle bochten, een technisch uitdagend gedeelte en de traditionele hoogteverschillen van de vorige versie. Het nieuwe parcours heeft nu een lengte van 3,385 kilometer, in plaats van 2,860 kilometer.

“Met het bijna volledig nieuwe ontwerp voor Rome hebben de FIA en de Formule E opnieuw geweldig werk geleverd om de Formule E nog spannender te maken”, zegt Lucas di Grassi, die samen met andere coureurs de Formule E en de FIA adviseert over zaken als de lay-out van het circuit. “De nieuwe lay-out is fantastisch. Het heeft langere en snellere rechte stukken en biedt meer inhaalmogelijkheden. Ik weet zeker dat de fans het geweldig zullen vinden, ik kan niet wachten om er eindelijk te racen.”

error: Alert: Content is protected !!