Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo is terug

MotoGP: Quartararo is terug

Wie zich afvroeg waarom MotoGP zoveel fans heeft, die kreeg dit weekend een antwoord op die vraag: omdat de wedstrijden superspannende en boeiende close racing bieden…tot in het extreme!

foto: ©motogp.com

Wat kon rookie Jorge Martin (Pramac Ducati), die in zijn pas tweede race in MotoGP zich een pole toeëigende? Het antwoord op die vraag werd: ‘toch wel redelijk veel’. Martin schoot als een raket weg bij de start en bleef lang, heel lang, aan de leiding. Hij werd in de rug wat gedekt door Pramac teamgenoot Johann Zarco die eerst Aleix Espargaro (Gresini Aprilia) en dan Alex Rins (Suzuki) en Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) afhield. Maar uiteindelijk was het Fabio Quartararo die zijn banden het beste bewaarde en uiteindelijk onhoudbaar naar de leiding schoot. Martin had dan nog uitzicht op de tweede plaats maar Zarco had de punten nodig en zette in de laatste ronde zijn teamgenoot opzij. Na Vinales werd het tweede weekend in Qatar dus opnieuw een zaak voor het fabrieks-Yamaha team met de zege voor Quartararo. Zarco pakte met de tweede plaats de leiding in het kampioenschap en Martin, die kon in zijn pas tweede MotoGP race al een podium op zijn palmares schrijven. Veel blije gezichten dus op het circuit van Losail. De wedstrijd was met de top 15 binnen de 8,9 seconden trouwens de meest bevochten race ooit…

Moto2: Lowes blijft de heerser

Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) duldde even Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) aan de leiding, maar daarna nam de Brit het al snel over. Een zekere zege werd het niet want het Red Bull KTM Ajo team kwam als een sneltrein aangestormd. Maar Lowes wist zijn voorsprong perfect te beheersen. Wat Remy Gardner ook probeerde, hij kon niet voorbij aan Lowes. Tweede zege op rij dus voor Lowes, met Gardner op de tweede plaats en rookie Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) mee op ohet podium. Sam Lowes leidt uiteraard het kampioenschap.

Moto3: Acosta van pit tot finish

Zeven rijders dienden te starten vanuit de pitlane. Maar dat maakte weinig uit voor rookie Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) die zijn achterstand inliep, zich voorbij de kopgroep worstelde en uiteindelijk toch nog won. Ongezien! Achter hem klommen na een razendspannende en felbevochten race Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) en Niccolo Antonelli (Reale Avintia Moto3) op het podium. Acosta gaat als leider naar Portugal.

error: Alert: Content is protected !!