Home > Moto > MotoGP > Moto3: wat een zege van Pedro Acosta

Moto3: wat een zege van Pedro Acosta

Dit weekend lijkt MotoGP in Doha de show te stelen. Na de geweldige pole van Jorge Martin in MotoGP zagen we in de Moto3 een onwaarschijnlijke zege van rookie Pedro Acosta.

foto: ©motogp.com

Neen, we gaan deze race (de tweede wedstrijd van de Moto3 in 2021) niet echt ronde na ronde verslaan want dat zou ons vele bladzijden kosten. Moto3 is meestal al een felbevochten, close racing. Maar de wedstrijd van deze namiddag sloeg wel alles. Een kopgroep van 20 rijders, gegroepeerd binnen de 1.8 seconden, ging naar de finale van de race. En in een ijzingwekkend spannende eindstrijd won Pedro Acosta.

En laat het volgende even goed bezinken: Pedro Acosta is toe aan zijn tweede race in Moto3 op het wereldniveau, een rookie dus. Hij is amper 16 jaar oud en moest na een bestraffing in de tweede vrije sessie vanuit de pitlane (!) vertrekken. Na de eerste ronde lag hij 10 seconden achter op de kopgroep. Maar ergens lukte Acosta het om in de 18 ronden die de wedstrijd duurde, bij de kopgroep te komen, zich naar voren te vechten, de leiding te grijpen en…de zege te pakken.

De jonge rookie gaat naar de volgende manche in Portugal als de leider in het kampioenschap!

error: Alert: Content is protected !!