Home > Moto > MotoGP > MotoGP Doha: de vrije trainingen

MotoGP Doha: de vrije trainingen

Het MotoGP circus liet zijn tenten staan in de buurt van Doha, Qatar, voor een tweede opeenvolgende weekend op het Losail International Circuit. Het stramien bleef gelijk met ochtend- en avondsessies en dus een redelijk gespreide dagindeling.

foto:©motogp.com

Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) toonde zich opnieuw met een besttijd in de eerste sessie op vrijdag. Eerste gewin bleek echter kattengespin want in de namiddag nam de Ducati trein het over. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) besloot als snelste voor Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) en een opnieuw snelle Johann Zarco (Pramac Racing). Die tweede vrije sessie bleek cruciaal voor de verdeling van de Q1 en Q2 plaatsen want in de derde sessie stak strakke wind en zand op de piste stokken in de wielen. Er was de besttijd van Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) en de Suzuki’s van Rins en Mir die de neus aan het venster staken, maar in wezen was dat alles een maat voor niets. Vanavond: de kwalificaties.

Moto2: vrijdag was beslissend

Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2) zette op vrijdagochtend nog Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) opzij in de tabellen, maar moest in FP2 zelf wel Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) voor zich dulden. Het was dan Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing/Kalex) die de derde sessie mocht toppen maar met de verslechterende weersomstandigheden bracht dat niet veel aarde aan de dijk. Het Kalex trio Raul Fernandez, Fabio DiGiannantonio en Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo), leidt het pak naar de kwalificaties.

Moto3: zandstorm verstoort sessie

Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) mocht de ochtendsessie op zijn naam schrijven maar het was Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) kwam als snelste uit de vrijdagstrainingen. Vooral FP2 maakte een verschil want er vielen straffen voor zeven rijders die plots vertraagden op het einde van de sessie in de hoop een sleepje te pakken. De raceleiding vond het allesbehalve amusant, het is gevaarlijk gedrag, en de FIM besloot dan ook de treuzelaars te straffen: pitlane start voor de race! Slechte tactische keuze dus voor Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team), Dennis Foggia (Leopard Racing), Sergio Garcia (GASGAS Gaviota Aspar Team), Stefano Nepa (BOE Owlride), De Moto3 rijders waren de eersten die te maken kregen met een oppikkende wind en zelfs iets dat naar een zandstorm neigde in de omringende woestijn. De besttijd van Jason Dupasquir (KTM CarXpert PruestelGP) werd dus een maat voor niets. Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing), Sergio Garcia (GASGAS Gaviota Aspar) en Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3) blijven het leidende trio richting de kwalificaties deze avond.

error: Alert: Content is protected !!