Home > F1 > F1 2021: Albert Park krijgt een nieuwe lay-out

F1 2021: Albert Park krijgt een nieuwe lay-out

Het Albert Park in Melbourne, Australië, wordt volledig vernieuwd. Het circuit krijgt een een nieuwe asfaltlaag en ook een aantal veranderingen.

Foto: © Formula 1

Er is goed gebruik gemaakt van de uitgestelde F1 race in Melbourne. Het circuit krijgt een volledige make-over. Het meest opvallende is dat de chicane in bochten negen en tien verdwijnt voor een recht stuk. Mogelijks zal dar een nieuw stuk DRS komen. De geplande wijzigingen aan bocht 13 zouden volgens de Australische officials ook nieuwe inhaalmogelijkheden moeten brengen. De bochten 1, 3, 6 en 15 zullen ook verbreed worden. In bocht zes zal de snelheid van 149 km/u verhogen tot ongeveer 219 km/u volgens de officials.

error: Alert: Content is protected !!