Home > F1 > F1 Bahrein: Hamilton won, maar hoe brachten de andere teams het ervan af?

F1 Bahrein: Hamilton won, maar hoe brachten de andere teams het ervan af?

Het eerste F1-raceweekend zit erop. Het werd een spectaculaire seizoenopener die hoopt geeft voor het vervolg van het seizoen. Max Verstappen (Red Bull) streed een volledige race met Lewis Hamilton (Mercedes), maar ook daarachter was er veel te beleven. Voor het ene team ging het al beter dan het ander.  

Foto’s:© Formule 1/Alpine/McLaren

Alpine
Het team van Fernando Alonso en Esteban Ocon kent geen goed begin van het seizoen. Tijdens de kwalificaties kon Ocon door een gele vlag zijn snelle ronde niet afwerken. Dat zorgde voor een zestiende plaats op de grid. In de race kon Ocon niet verder dan een dertiende plaats rijden. Alonso kon wel Q3 halen, hij reed zichzelf naar een negende plek op de startgrid. Fernando moest zijn race echter staken door remproblemen. Er raakte een stuk papier vast in de luchtingang van de achterrem. Daardoor konden de remmen niet meer koelen en was het dus te gevaarlijk om verder te rijden. Alonso was blij om terug in F1 te zijn, maar er is nog werk volgens hem: “Het was leuk om terug tegen mijn oude collega’s te racen. Ik had veel plezier, het is alleen jammer dat ik de geblokte vlag niet gehaald heb. Er is naar volgend weekend nog werk om de wagen te verbeteren.”

Afbeelding

AlphaTauri
Pierre Gasly reed een fantastische tijd in de kwalificaties, goed voor P5 op de startgrid. Hij was ook goed vertrokken in de race, tot ronde vier. Hij lette even niet goed op en raakte de achterkant van Daniel Ricciardo (McLaren). De voorvleugel van Gasly ging er meteen af en onder de wagen door. De Fransman had daardoor schade aan de vloer van de wagen waardoor het een hele race achter de feiten aanlopen werd (zeventiende).

Voor zijn ploeggenoot Yuki Tsunoda ging het een stuk beter. De Japanner reed van zijn dertiende startplaats naar de negende aan de geblokte vlag. Daarmee is de rookie de eerste Japanner sinds 2012 die nog eens in de punten kan rijden. Hij was natuurlijk tevreden met het resultaat: “Ik ben heel blij met mijn race, ik was tijdens de start misschien een beetje te voorzichtig. De rest van de race reed ik goed, en het voelt geweldig om in de eerste race al punten te halen.”

McLaren
Het team had een goed weekend in Bahrein. Na een sterke kwalificatie, met een zesde en zevende plaats, konden Lando Norris en Daniel Ricciardo een mooi aantal punten behalen in de race. Daniel werd zevende terwijl Norris naar een vierde plaats reed. Daar was de Brit blij mee: “Het was een fantastische eerste race voor het team, ik ben ontzettend blij met de vierde plaats. Ik denk dat we tijdens de kwalificaties niet snel genoeg waren, maar mijn race was heel goed.”

Afbeelding

Aston Martin
Ook Aston Martin had een moeilijk openingsweekend. Lance Stroll reed naar een tiende plaats voor de start, daar zou hij ook in de race eindigen. Het team moet het met slechts één punt doen dit weekend. Terwijl het voor een derde plek in het kampioenschap mikt. Ook Stroll was niet tevreden: “We moeten veel beter doen, er is werk aan de winkel. De AlphaTauri en McLaren zijn veel sneller op dit moment. We gaan aan het werk om de auto te verbeteren.” Voor Sebastian Vettel ging het al helemaal verkeerd. Door het negeren van een gele vlag tijdens de kwalificaties kreeg hij een straf en startte hij als laatste. Na een degelijke inhaalrace raakte hij Ocon (Alpine) waardoor de wagen van Vettel veel schade had en terug wegzakte. Het eindresultaat voor de Duitser was vijftiende. “Helemaal niet het weekend waar we naar op zoek waren natuurlijk. We hebben veel geleerd over de auto dit weekend en nu moet het werk beginnen, het kan alleen maar verbeteren”, zei Vettel achteraf.

Alfa Romeo
Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi hadden een goede race. Ze hadden geen problemen dit weekend en reden naar een tiende en elfde plaats en grepen zo net naast de punten. Teambaas Frédéric Vasseur had meer gehoopt. “Het was geen slechte race, maar het is teleurstellend om geen punten mee naar huis te nemen terwijl we bijna de hele race in de top tien stonden. Als de race een paar ronden langer had geduurd, hadden we de auto’s voor ons waarschijnlijk kunnen inhalen. De auto voelde goed aan, net als tijdens het testen, dus het is duidelijk dat we een stap vooruit hebben gezet ten opzichte van vorig jaar.”

De volgende race is in Italië op zondag 18 april, dan trekken we naar Imola.

 

error: Alert: Content is protected !!